Parlamentul a stabilit ieri, prin vot secret acordat asupra unei liste, componenta Comisiei comune de control al activitatii SIE, precum si opt dintre cei noua membri ai Comisiei de control al SRI, ulterior votului secret, PRM anuntand ca nominalizarea sa nu era cea corecta.
Astfel, din Comisia SIE fac parte George Cristian Maior si Nita Constantin (PSD), Zaharia Claudius si Romeo Raicu (PD), Daniela Buruiana (PRM). Cei alesi au fost votati de 382 de parlamentari, la fiecare inregistrandu-se cateva voturi impotriva. Plenul a ales in Comisia de control al SRI pe: Octav Cozmanca, Ion Stan si Gabriel Oprea (PSD), Radu Stroe, Cristache Radulescu si Titu Gheorghiof din partea Aliantei D.A., Eserghep Gelil (PRM), Attila Verestoy (UDMR) si Constantin Faina (PUR).
Dupa vot, PRM a anuntat ca Eserghep Gelil nu poate depune juramantul, deoarece, dintr-o eroare, in locul sau ar fi trebuit sa se afle pe buletinul de vot Liviu Codarla.
Dupa consultari, presedintii de sedinta Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase au propus ca la sedinta comuna de marti, 1 martie, sa se supuna votului secret aceasta corectura.