Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si secretarul de stat in cadrul MAI Victor Paul Dobre au declarat ca, cel putin pentru moment, PNL nu se gindeste sa-si paraseasca tovarasii de guvernare. Motivul e reprezentat de angajamentul luat de liberali in fata electoratului la inceputul mandatului.

Este deja stiut ca la finele saptaminii trecute deputatul conservator Bogdan Ciuca a anuntat ca, daca premierul Tariceanu nu o demite pe Monica Macovei din functia de ministru al Justitiei, majoritatea parlamentara isi va retrage votul de incredere acordat Guvernului. Mai mult decit atit, conservatorul a aratat ca PC este dispus sa sustina un guvern minoritar format doar din liberali.

In acest sens Victor Paul Dobre ne-a spus ca este convins de faptul ca nici unul dintre parlamentari, indiferent de culoarea politica, nu-si va pune in pericol mandatul doar de dragul unor razboaie politice. "Eu nu cred in ideea ca parlamentarii pleaca de bunavoie din Parlament. Romania este tara mandatelor lungi. Parlamentarul din Parlament si ciinele din macelarie nu pleaca. Imi este greu sa cred altceva. In plus Alianta a avut un program pe care noi ne chinuim sa-l operationalizam in continuare", ne-a declarat liderul liberalilor galateni.

La rindul sau ministrul Nicolaescu a subliniat ca Alianta D.A. trebuie sa functioneze, iar guvernul Aliantei trebuie sa duca la capat ceea ce si-a propus la inceputul mandatului. "In acest moment cred ca Alianta trebuie sa functioneze. Guvernul Aliantei trebuie sa functioneze. Am constatat in ultima vreme ca PD incepe sa dea dovada de mai multa intelepciune. Cred ca pentru moment cel mai important lucru este sa avem un guvern al Aliantei eficient", a precizat Eugen Nicolaescu.