Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca parlamentarii social-democrati vor introduce doua motiuni simple impotriva ministrului Apararii, Gabriel Oprea, dar si a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru.
Potrivit liderului PSD, motiunea care va fi introdusa la Senat priveste "activitatea Ministerului Apararii nationale si atitudinea duplicitara si inconsecventa fata de pensiile militarilor".
"Este foarte clar, noi ne opunem ideii de recalculare a pensiilor si in primul si in primul rand ne opunem ideii ca pensionarii militari si actualii militari sa fie prinsi in acest joc demagogic si pana la urma strict politic din interiorul guvernului. (...) Un ministru (Gabriel Oprea, n.r.) care in Guvern e de acord, cand iese din Palatul Victoria nu mai e de acord, cand intra inapoi la negocieri iar e de acord si cand iese iar nu e de acord... Probabil ca, prin votul dat in plenul Senatului, demagogia si jocul acesta la mai multe capete va inceta si vom vedea foarte clar cine este pentru respectarea drepturilor militarilor si a demnitatii lor si cine doar ii foloseste in jocuri politice pentru a obtine mai multe functii in Guvern sau deconcentrate", a explicat Ponta.
Totodata, Ponta a precizat ca va fi introdusa o motiune la Camera Deputatilor, impotriva ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru. "O vom introduce nu numai pe criza creata in aceste zile referitoare la tot felul de noi prevederi birocratice si functionaresti care impiedica in realitate comercializarea produselor agricole, dar si pe celelalte probleme pe care le-am sesizat, dar trebuiau prinse intr-o motiune, vizavi de oprirea subventiilor, de neutilizarea fondurilor comunitare", a spus liderul PSD.
El a exemplificat prin faptul ca banii europeni alocati pentru programul Fructe in scoli nu stimuleaza productia autohtona, ci importul de fructe. "Banii pe care ii primim de la UE pentru programul , care au un dublu scop, in primul rand de a sprijini dezvoltarea normala a copiilor nostri printr-o alimentatie sanatoasa si in al doilea rand productia interna de fructe, prin modul in care sunt administrati in acest moment se vor duce acesti bani numai la importatorii de fructe, din acelea foarte frumoase pe afara si fara niciun gust", a mai sustinut liderul PSD.