Comisia pentru elaborarea Statutului deputatilor si senatorilor a adoptat ieri un amendament potrivit caruia parlamentarii isi vor pierde mandatul daca vor parasi partidul politic sau gruparea minoritatilor nationale pe lista careia au candidat.
Membrii comisiei au mai stabilit ca validarea mandatului de parlamentar sa fie facuta in conformitate cu Regulamentul fiecarei Camere si cu respectarea configuratiei politice rezultate din alegeri. Presedintele comisiei, deputatul PNL Titu Gheorghiof, a precizat ca modificarea urmareste corelarea prevederilor statutare cu cele constitutionale privind configuratia politica a fiecarei Camere.
Un alt amendament adoptat de comisia parlamentara comuna prevede ca pierderea sprijinului politic atrage incetarea de drept a calitatii pentru care a fost ales fie in Biroul Permanent, fie in comisii.
Ghiorghiof a anuntat ca la comisie au fost depuse, pana la expirarea termenului (30 iunie), circa 60 de amendamente. Acestea au fost formulate de grupurile parlamentare ale Aliantei D.A. si de PRM, dar si de deputati si senatori in nume personal.