RTV.net informeaza: Ponta: Cine nu doneaza indemnizatia de parlamentar nu va mai fi pe liste

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca toti parlamentarii USL sunt obligati sa isi doneze indemnizatiile din lunile in care sunt in protest parlamentar, cei care nu o vor face urmand sa "paraseasca" partidele care formeaza Uniunea.
"Protestul parlamentar trebuie sa continue, trebuie sa explicam de ce am ajuns in aceasta situatie, sa explicam inca o data ca Parlamentul nu a functionat timp de 2 ani de zile. Timp de 2 ani de zile a existat o sfidare si dispret la adresa nu numai a parlamentarilor opozitiei, ci a romanilor. Legile trebuie dezbatute si adoptate in Parlament, nu prin ordonante de urgenta sau asumari de raspundere. Parlamentul trebuie sa adopte motiuni de cenzura si sa fie votate, nu sa aiba parlamentari care stau in banci la vot. Trebuie sa aiba corectitudinea votului, nu fraude ca la legea pensiilor. Parlamentul trebuie sa reprezinte vointa oamenilor nu grupuri de traseisti politici, parlamentari care din interese personale trec dintr-o parte in alta", a spus Ponta.
El a spus ca toti parlamentarii USL vor trebui sa isi doneze indemnizatiile pe care le vor incasa pe 5 martie si a precizat ca, daca va exista vreun parlamentar PSD care nu va respecta aceasta decizie, va "pleca" din partid si nu va mai fi candidat la urmatoarele alegeriparlamentare.
"Vom continua sa explicam motivele acestui protest, sa procedam in acest sens, iar pe 5 martie, atunci cand sunt incasate indemnizatiile parlamentarilor, toti cei de la USL care incaseaza trebuie sa doneze aceste indemnizatii. Eu am facut-o deja pentru februarie si o voi face si pentru martie. Toti parlamentarii trebuie sa fie solidari. Daca exista vreun parlamentar care nu va accepta aceasta decizie, daca va considera ca propriul lui interes financiar este mai presus de cel al oamenilor, acela nu va mai fi pe liste", a subliniat presedintele PSD.