Ministrul Apararii Nationale, Sorin Frunzaverde, a anuntat ieri ca bugetul MApN a ajuns la 7,7 miliarde de lei, prin preluarea a 841 de milioane de lei de la bugetele MAI si Ministerul Finantelor, procentul acordat Apararii ajungand astfel la 2,05% din PIB, desi PD ceruse un 2,38%. El s-a intalnit cu membrii Comisiilor reunite de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului, stabilind ca bugetul pe 2007 al MApN sa fie majorat cu 8.410 miliarde de lei vechi, prin preluarea a 3.000 de miliarde de lei de la bugetul MAI si a altor 5.410 de miliarde de la bugetul Ministerului Finantelor.
Frunzaverde a aratat ca, astfel, bugetul MApN va ajunge la 2,05% din PIB si ca premierul, ministrul Administratiei si ministrul Finantelor au fost de acord cu aceasta majorare.
El a mai spus ca pe parcursul lui 2007 bugetul MApN va mai fi majorat inca o data, pentru initierea a sase programe de inzestrare a armatei, "cate doua programe pentru fiecare categorie de forte.
Ministrul a aratat ca, printre prioritatile sale, se afla operationalizarea a doua brigazi NATO, echiparea efectivelor MApN si refacerea infrastructurii.
Frunzaverde a mai spus ca isi mentine afirmatiile cu privire la intentia PNL de a retrage trupele din Irak. (Dan Ghetu)