Familia deputatului PRM Mitica Dragomir era cat pe ce sa devina gazda pentru colegii de Parlament ai acestuia. Intrucat Hotel Bucuresti intra in reparatii, Biroul Permanent era sa trimita o parte dintre alesi la hotelul detinut de fiul deputatului.

Biroul Permanent era ingrijorat ca viitorii deputati nu vor avea unde trage in Capitala, in primele zile de mandat. Ca urmare, au fost lansate solicitari catre
17 hoteluri, pentru a afla cam la ce pret ar fi dispuse acestea sa-i cazeze pe alesi.
Cea mai convenabila oferta, conform deciziei luate ieri de conducerea Camerei, ar fi fost cea a Hotelului "Crystal Palace". Aceasta era comparabila financiar cu cea a Hotelului Bucuresti, singura problema fiind una de incompatibilitate.
"Crystal Palace" i-a apartinut deputatului PRM Mitica Dragomir, care ulterior l-a cedat fiului sau, oferta ramanand "in familie". Mai mult, chestorul desemnat de Biroul Permanent sa se ocupe de problema cazarii deputatilor este Gelil Eserghep, coleg de partid cu Mitica Dragomir.

Conflict de interese

In ciuda acestor elemente, Biroul Permanent nu a considerat, intr-o prima faza, ca ar fi vorba de vreun conflict de interese. Tudor Mohora (PSD), secretar in conducerea Camerei, a admis cam in sila ca s-a pomenit, la un moment dat, despre faptul ca hotelul ar fi al lui Mitica Dragomir, "dar ca nu asta e problema". "Puteti comenta despre conflict de interese, daca doriti, dar e o piata libera si lumea poate sa faca oferte. Nu se realizeaza un mare avantaj pentru furnizorii de astfel de servicii", a explicat Mohora.
La o prima vedere a ofertei de cazare, rezulta insa ca in decembrie "Crystal Palace" ar putea castiga intre 65 si 130 de milioane pe zi (cazarea pentru 65 de deputati), iar din 2005 intre 50 si 100 de milioane pe zi (cazarea pentru 50 de deputati).

Biroul Permanent amana decizia

Dupa o jumatate de ora, Mohora a revenit printre ziaristi pentru a anunta ca lucrurile s-au schimbat, in urma unei discutii cu presedintele Camerei, Valer Dorneanu. Ca urmare, Biroul Permanent va rediscuta luni situatia. "Nu am sesizat in acel moment aceasta stire de incompatibilitate", a explicat secretarul in contradictie cu propriile sale afirmatii facute mai devreme.
Conducerea Camerei are de ales, ca urmare, intre celelalte hoteluri, printre care se numara "Continental", "Hilton", "Majestic" si "Marriott".
Problema ar fi ca acestea percep tarife simtitor mai mari (intre 59 si 185 de euro pe zi), iar Hotel Bucuresti nu mai poate oferi gazduire decat pentru 105 deputati, ceea ce lasa Biroul Permanent pe cap cu vreo 120 de parlamentari care trebuie cazati undeva.