Deputatul PD-L Catalin Buhaianu si senatorul UNPR Liviu Campanu au absentat frecvent de la activitatile derulate in Parlament, de la inceputul lunii februarie pana in prezent. Potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP), cei doi alesi au inregistrat cea mai slaba prezenta si cele mai putine voturi finale acordate, din cei noua demnitari care reprezinta judetul la Bucuresti.
Din totalul de 387 de voturi finale date in plenul Camerei Deputatilor, in dreptul deputatului PD-L Catalin Buhaianu figureaza doar 150, rezultand o prezenta de 38,76%.
In Senat, recordul la absente il detine Liviu Campanu, acesta totalizand doar 31 de voturi finale din 327 si o prezenta de 9,48%.
Cei doi parlamentari au specificat ca prezenta lor a fost mult mai mare decat cea mentionata in raportul prezentat. "Am vazut ca alti colegi de ai mei au absentat de la sedinte mai mult decat am lipsit eu si cu toate acestea rezultatele spun altceva. Eu m-am ocupat si cu activitati in colegiul pe care il reprezint", a spus deputatul Buhaianu, iar senatorul Liviu Campanu nu a dorit sa comenteze.
La polul opus figureaza senatorul PSD Gheorghe Marcu (PSD) si deputatul PD-L Neculai Rebenciuc, cu 260 de voturi finale din 327 (79,51%), respectiv 296 de voturi din 387 (76,49%).
Deputatul PSD Costica Macaleti este pe locul al doilea in topul demnitarilor prezenti, cu 67,70% si 262 voturi finale. Pe locurile urmatoare apar colegii sai Stelica Iacob Strugaru de la PD-L cu prezenta 67,44%, Andrei Dolineaschi de la PSD cu 61,24% si liberalul Florin Turcanu cu 44,44%.
Cel de-al treilea senator botosanean, Dan Humelnicu (PD-L), a votat de 168 de ori, fiind prezent la 51,38% dintre sedinte.
Parlamentarii botosaneni nu se regasesc nici in topurile realizate de reprezentantii IPP in ceea ce propunerile legislative si nici in clasamentul cu cele mai multe si cele mai putine luari de cuvant in plen.