Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Liberal, Doru Resmerita, a transat ieri problema coruptiei din administratia publica locala si a dat asigurari ca omul pe care-l trimite PD-L in cursa pentru Primarie poate starpi acest flagel



Licitatii pentru aceleasi firme, in veci...



Democrat-liberalul este de parere ca, la ora actuala, in Galati, licitatiile sunt castigate de aceleasi firme, iar circuitul banilor urmeaza acelasi drum. "Cred ca toata lumea stie ca aproape nu exista licitatie in momentul de fata, la nivel local, care sa nu aiba castigatori firme carora eu le spun firme-client si nu firme furnizoare, pentru ca, permanent, licitatiile sunt, in majoritatea lor, castigate de aceleasi firme. Pentru a evidentia un indicator al acestor acte care inseamna, pana la urma, intoarcerea unor sume de bani in anumite partide, trebuie luat in calcul costul lucrarilor identice din toate primariile din judet si se poate vedea ca pentru aceleasi lucrari s-au platit sume diferite", a spus Doru Resmerita.





"Coruptia nici nu incepe si nici nu opreste la sefii de directii"





O alta problema abordata de democrat-liberalul galatean a fost aceea a acordarii autorizatiilor de construire, situatie in care s-a aflat firma Simetex Tecuci, cea care s-a ocupat de problema mansardarilor. "Am ramas placut impresionat de faptul ca administratorul acestei firme a avut curajul de a lupta si a refuzat sa accepte propunerile prin care o autorizare de construire s-ar putea obtine si altfel decat in forma legala. De fapt omul vrea sa arate ca, in Primarie, coruptia nici nu incepe si nici nu se opreste la sefii de directii, ci ea este manageriata de unul dintre consilierii primarului si oarecum administrata, prin incompetenta, chiar de catre primar", a mai adaugat Resmerita.

Pana la urma firma a castigat la Tribunal, iar Primaria trebuie acum sa-i acorde si despagubiri, care vin tot din buzunarul cetateanului.



"Dezinteresat si incompetent"



Toate acestea au culminat cu supararea democrat-liberalului privind faptul ca Galatiul nu are un plan urbanistic general. "De fapt, coruptia la nivelul Primariei este una institutionalizata si sistematica. Un alt aspect este modalitatea in care se propun galatenilor proiecte de investitii - si aici se pleaca de la o lipsa de strategie la nivel local - de care se face vinovat primarul, pleaca din insusi faptul ca Galatiul, in momentul de fata, nu are un plan de urbanism general, ceea ce da o lipsa de strategie si o confuzie care este, de fapt, intretinuta si dorita si astfel apar proiecte de investitii cum ar fi proiectul Faleza. Data trecuta, cand am discutat despre problemele invatamantului, l-am numit pe primar ignorant in relatia cu oamenii din invatamant, astazi il consider dezinteresat si incompetent in rezolvarea problemelor legate de coruptie", a concluzionat democrat-liberalul Doru Resmerita, amintind ca programul pe care-l pregateste PD-L pentru candidatul la Primarie va scoate Galatiul din toata aceasta "criza" din administratia locala.