Noul presedinte al Partidului Conservator, Daniela Popa, a fost prezenta, ieri, la Oradea, pentru a lua pulsul filialei si a vedea care este stadiul pregatirilor pentru alegerile locale. Ea a fost asteptata la partid de femeile din organizatia judeteana si de viceprimarul Biró Rozália, care i-a oferit un cadou.
Cu acest prilej prima femei presedinte a unui partid in Romania a declarat ca isi doreste ca la alegerile locale din acest an sa obtina la nivel national cel putin atat cat a obtinut si la alegerile din 2004. Ea a declarat ca va pune accentul pe filialele locale ale partidului si spera ca din partea acestora sa aiba o sinceritate maxima la prezentarea datelor din teren. "O echipa de la nivel central nu poate realiza nimic fara filialele locale, de aceea vreau sa pun un mare accent pe acestea. Le cer doar multa sinceritate. Vreau sa stiu cum sta partidul in fiecare localitate in parte si nu vreau din partea lor raportari bombastice, deoarece nu ajuta la nimic", a sustinut Daniela Popa.
Aceasta a subliniat ca pentru alegerile locale nu se vor face niciun fel de aliante, pentru a vedea care este puterea partidului. Totusi pentru turul al doilea ea nu este impotriva unei aliante locale, indiferent de ce partid este vorba.
"Pentru turul al doilea nu exclud aliantele. Pentru aceasta le dau libertate totala celor din teritoriu, deoarece ei cunosc cel mai bine situatia din zona. Insa ei trebuie sa raporteze la nivel national toate aceste aliante care se fac pe plan local", a mai adaugat noul presedinte al PC.
Referitor la alegerile parlamentare, Daniela Popa a declarat ca nu exclude eventuale aliante electorale care sa fie in folosul partidului pe care il reprezinta. "Aliantele electorale sunt in asa fel facute pentru a castiga alegerile. Dupa castigare asta nu inseamna ca trebuie sa ramai in alianta respectiva, ci fiecare partid isi alege drumul pe care doreste sa-l urmeze", a mai adaugat liderul PC, care recunoaste ca nu este usor ca PC sa atinga 7% la alegerile din acest an, acest lucru depinzand doar de spiritul de echipa al conservatorilor.