Candidatul independent la un loc in Consiliul Local al Municipiului Oradea Horea Vuscan a cazut victima a "bataliei electorale". Vuscan sustine ca unul dintre prietenii lui Calin Popa, fiul deputatului Cornel Popa, i-a aplicat o corectie constand in doi pumni in gura si ca bonus si un picior in cap, miercuri seara, pe terasa unui restaurant.
"Eram intr-un local cu niste prieteni la o bere si sa luam masa. In momentul cand am ramas la masa doar eu cu Daniel Meze, (reporter la un ziar local - n.r.), Calin Popa m-a chemat la el la masa sa ma intrebe ce am cu tatal lui si de ce l-am catalogat ca fiind dinozaur si politician expirat. Am incercat sa ii spun ca in urma unui sondaj de opinie, numele deputatului Cornel Popa a reiesit pe langa alte nume de politicieni locali ca fiind politicieni expirati. In acel moment, un prieten de-ai lui a sarit la mine si mi-a dat doua-trei bucati", spune Horea Vuscan.
Sesizata de Vuscan, Politia Municipiului Oradea l-a amendat pe agresorul Ioan-Ciprian Tasedan cu 200 de lei. "Agresorul si-a recunoscut fapta si a fost amendat cu 200 de lei", spune comisarul Adrian Bucur, adjunctul sefului Politiei Oradea. Serviciul de Medicina Legala Bihor i-a eliberat lui Horea Vuscan un certificat medico-legal prin care se constata "o echimoza discontinua la buza inferioara. Conform medicilor legisti, Vuscan "prezinta leziuni post-traumatice ce pot data din 14 mai 2008 si ca "leziunile necesita ingrijiri medicale timp de doua zile".
"Problema nu e ca am luat eu un pumn, pentru ca eu sunt la o varsta la care nebuniile sunt la ordinea zilei, dar ce ne facem? Iei bataie daca iti exprimi opiniile? Ce faceti voi, ziaristii? Daca va spuneti opiniile, veti fi si voi agresati?", se intreaba Vuscan.
"Incercari patetice de a se victimiza..."
In replica la declaratiile lui Horea Vuscan, deputatul Cornel Popa si-a spus punctul de vedere printr-un comunicat de presa remis redactiilor.
"Am aflat cu indignare despre penibilul comunicat de presa dat de catre Horea Vuscan. Acesta, ca si conferinta de presa, nu sunt decat incercari patetice de a se victimiza si a se face cunoscut, terfelindu-mi numele si jignindu-mi familia. Ii atrag atentia celui ce isi inchipuie ca ar putea sari de pe scaunul de la bar direct pe cel de consilier local, ca nu poate fi facut responsabil pentru viata lui de noapte. Daca stie ca nu isi poate stapani patimile si ajunge sa isi piarda controlul si sa intre in altercatii cu tot felul de necunoscuti, ar face bine sa stea acasa, cand se lasa seara. Si sa viziteze un medic de specialitate, care sa il ajute sa scape de problemele pe care le are. Nu de alta, dar nu cred ca isi doreste nimeni ca distinsul petrecaret sa repete fapta de acum cativa ani cand a omorit cativa oameni intr-un accident de circulatie", se arata in comunicatul deputatului.
Liberalul ii atrage atentia "celui ce isi inchipuie ca poate da lectii de moralitate altora ca trebuie sa fie capabil sa isi probeze acuzatiile. Iar daca nu poate sa o faca, atunci sa isi linga ranile imaturitatii in tacere. Sau sa inteleg ca a devenit atat de familiar cu salile de tribunal si instanta, incat isi mai doreste sa repete aceasta experienta?! Imi pare sincer rau pentru suferinta fizica prin care trece acest scandalagiu, dar, oricat si-ar dori el asta, fiul meu nu are nicio legatura cu incidentul in care a fost implicat".
De altfel, chiar Vuscan a recunoscut ca baiatul deputatului a incercat sa aplaneze conflictul, lucru confirmat si de jurnalistul prezent: "Si eu, si fiul lui Cornel Popa am incercat sa-i despartim".