Desi Partidul Alternativa Ecologista nu s-a numarat printre formatiunile politice cu cele mai multe femei care candideaza pe listele pentru Consiliul Judetului sau pentru Consiliul Local, presedintele acestui partid, Ion Stefan, a tinut sa accentueze ca nu aceeasi este situatia la nivelul intregului judet. Stefan a accentuat ca, la nivelul judetului, 40% dintre candidatii PAER pentru alegerile locale sunt femei.

"Pentru ca mereu s-a vorbit de rolul femeii in politica va spunem foarte clar ca 40% dintre candidatii Partidului Alternativa Ecologista, respectiv 197 de femei, sunt in postura de candidati in judet. Noua dintre ele, si cred ca avem cel mai mare procent de femei, chiar candideaza la primarii, avem si noua candidate la municipiul Galati si sapte candidate la Consiliul Judetului. Si va spun si candidatele pentru functiile de primari: Catalina Apostu la Beresti, Lenuta Serban la Varlezi, Tudorita Patriche la Scanteiesti, Stefanica Alexandru la Ivesti, Mariana Sonu la Movileni, Coca Lupulean la Munteni, Trandafira Constantin la Nicoresti, Aurelia Popa la Negrilesti si Mana Ilie la Costache Negri", a precizat Ion Stefan.

De remarcat este ca toate aceste candidate au fost prezente si la lansarea PAER care a avut loc la debutul acestei campanii electorale. Mai mult, Ion Stefan este de parere ca va face treaba buna in aceste alegeri, mai ales ca cei mai multi dintre candidati nu au mai fost implicati politic pana acum.

"Deci chiar 90% dintre oamenii care candideaza si sunt alaturi de noi nu au mai facut politica si aproximativ 40% sunt doamne", a mai precizat Stefan.