Senatorul Paul Pacuraru se gindeste sa se retraga din viata politica activa. Anuntul a fost facut de liberalul galatean dupa ce a pierdut lupta dusa pentru ocuparea fotoliului de membru in Biroul Politic Central (BPC) al PNL pe probleme sociale. Motivul pentru care senatorul s-a suparat nu este acela ca nu a fost votat de cei mai multi dintre colegii sai liberali, ci faptul ca fotoliul pentru care a candidat a fost ocupat de un necunoscator in politicile sociale.

“Am o amaraciune in suflet pentru ca cel care a fost ales pentru functia de membru al BPC pe probleme sociale, deputatul Catalin Micula, este un analfabet in ceea ce priveste politicile sociale. Pina acum el s-a aratat preocupat mai mult de problemele ce tin de lumea afacerilor. Chiar sint curios ce va face atunci cind va trebui sa propuna anumite masuri cu caracter social. Probabil, inainte de a se apuca de treaba, va citi programul de masuri sociale scris de mine”, ne-a declarat Paul Pacuraru.

Recunoscut de altii, dar nu si de ai lui

Omul politic galatean ne-a mai spus, pentru a fi bine inteles, ca nu a vrut sa candideze pentru un loc in BPC pina cind nu s-a luat decizia de a se infiinta un post pe probleme sociale. Asta pentru ca se considera un om care are multe de spus in acest domeniu.

“Pot spune ca sint unul dintre specialistii PNL pe probleme sociale. Am studiat tot ce s-a facut in ultimii ani in acest domeniu si cred ca stiu unde s-a gresit si unde s-a procedat bine. Tocmai pentru ca meritele mele in acest domeniu mi-au fost recunoscute am fost rugat ca din luna ianuarie sa fiu presedintele comisiei senatoriale pe probleme sociale. Acum am sa rog familia Micula sa propuna un inlocuitor”, ne-a declarat Pacuraru.

Una peste alta, parlamentarul galatean a dat asigurari ca nu va face nimic ce ar putea rani PNL. In schimb este decis, cel putin pentru moment, sa nu mai munceasca in interesul partidului atit de mult ca pina la congresul de la finele saptaminii trecute. “Eu nu m-am gindit vreodata sa fac rau Partidului Liberal. Singurul lucru pe care as putea sa-l fac este sa ma retrag din viata politica activa. Am muncit foarte mult pentru partid. E drept ca am avut si beneficii. Am avut mai multe mandate de senator. Cred insa ca trebuie sa ma gindesc la ce voi face de acum incolo”, ne-a marturisit senatorul PNL de Galati Paul Pacuraru.

Desi este suparat pentru ce i s-a intimplat la Congresul Extraordinar al PNL de saptamina trecuta, Paul Pacuraru a declarat ca se bucura foarte mult pentru Victor Paul Dobre si Cristina Pocora. Cei doi au fost alesi in functiile de vicepresedinte national si respectiv membru in Biroul Politic Central al PNL.