Pensionarii galateni si-au propus sa stimuleze noul guvern in sensul indreptarii greselilor facute de ministrii democrati. Mai exact, Alianta Pensionarilor din Galati va organiza o noua actiune de protest in orasul nostru. Pensionarii si-au propus sa picheteze sediul Partidului National Liberal.

"Vrem sa pichetam in aceasta luna, nu stim exact cind, sediul Partidului Liberal. Actiunea noastra il vizeaza pe noul ministru al Muncii, Paul Pacuraru", ne-a declarat presedintele Aliantei, Toader Cristea. Liderul pensionarilor ne-a mai spus ca, in acest fel, batrinii cu venituri foarte mici doresc sa-l determine pe Pacuraru sa-si aminteasca de promisiunile facute inainte de a fi numit ministru.

"Inainte ca Alianta D.A. sa ajunga la putere, Paul Pacuraru vorbea despre situatia dificila in care se afla cei mai multi dintre batrinii tarii. Dupa alegerile din 2004 senatorul liberal si-a mai schimbat discursul, dar inca mai sustinea ca situatia pensionarilor poate fi imbunatatita. Cu toate acestea, dupa ce a fost numit ministru, liberalul nu s-a grabit sa anunte ca pune in aplicare ideile pe care le-a sustinut la intilnirea care a avut loc recent intre pensionarii galateni si parlamentari din judetul nostru", ne-a mai spus Toader Cristea.

Fragmente de istorie

In februarie 2003, cind PSD domnea peste Romania, senatorul Paul Pacuraru a adresat o interpelare ministrului Muncii din acea vreme, Marian Sirbu. Liberalul arata atunci ca "exista un numar mare de pensionari disperati si nedumeriti care bat la usile tuturor institutiilor pentru a atrage atentia Guvernului asupra fenomenelor ilogice din sistemul national de pensii". De asemenea omul politic galatean arata si ca "pensionarii traiesc intr-un stres continuu, determinat de pensiile mici, de inechitatile produse de legislatia referitoare la sistemul public de pensii, de facturile venite de la furnizorii de servicii, care le depasesc veniturile, de hartuiala la care sint supusi cind apeleaza la serviciile de sanatate si cind trebuie sa-si procure medicamente. In plus la toate acestea se adauga si aparitia impozitului pe terenul agricol".

Din pacate pentru pensionarii galateni, nu am reusit nici noi sa aflam daca Paul Pacuraru si-a propus sa rezolve macar o parte dintre probleme semnalate chiar de el in 2003. Programul incarcat de la minister nu i-a permis omului politic sa faca precizari in aceasta directie.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a primit o provocare din orasul de pe malul Dunarii. Pensionarii asteapta de la liberal sa demonstreze ca merita respectul galatenilor si ca nu este un alt politician mincinos.