CorectNews: Pacalicii regimului de mana forte (Autor: Sorin Rosca Stanescu)

O doamna ministru taie o panglica, ctitoria face fas, si apoi se impiedica intr-un tort. Donat de George Copos. Un domn presedinte se prabuseste spectaculos, la propriu, dupa care se duce la spital pentru o revizie generala. Iar intr-un palat prezidential au loc ciudate rocade, care reverbereaza in politica interna, plasand un mascarici in varful unei institutii de forta. Undeva in vestul tarii, un primar isi paraseste partidul pentru vina de a-i fi incredintat socrului sau o demnitate la nivel judetean. Si asta in ciuda faptului ca judetele dispar azi, maine, transformandu-se in voievodate.
Doamna ministru Elena Udrea al Dezvoltarii si Turismului s-a echipat frumos de iarna si, intr-o zi in care presa suferea cronic de lipsa unei stiri de prima pagina, a taiat o noua panglica. La Poiana Brasov. Inaugurand senzational "24 de kilometri de partii noi, la nivel european". A fost un spectacol pe cinste. Nu sunt 24 de kilometri de partii noi. Sunt doar 3 - 4. Restul sunt partii vechi largite. In pripa. Fara profesionalism. Partii cu obstacole. Pline de bolovani, pe care sotul doamnei nu a mai apucat sa-i recupereze pentru a-i folosi la autostrazi. Asa ca i-au recuperat schiorii. Multe schiuri s-au transformat in scobitori, in marea zi a panglicii. Partiile ultramoderne sunt dotate cu instalatii pentru zapada artificiala. Care nu functioneaza. De ce nu functioneaza? Pentru a face zapada ai nevoie de apa. Pentru a avea apa, doamna Udrea a investit intr-un lac artificial in Postavaru. Noul bazin a fost umplut cu apa. Dar apa s-a evaporat. Bazinul a plesnit chiar la inaugurare. In discursurile in direct nu s-a spus nimic. Incidentul a fost trecut la capitolul "sestache". Era ziua doamnei Udrea. Domnul Copos, aflat si el in zona, i-a oferit doua torturi. Pe unul l-a portionat si impartit pe loc liderilor PDL. Pe celalalt l-a luat cu dansa. L-a hurducat pana la Bucuresti.
La Bucuresti, intr-un restaurant din Herastrau, mare zaiafet. Nu puteau lipsi doamnele Udrea - cu tortul respectiv - Anastase, cu rochie de seara bine stransa pe solduri, si nici buldogul inaltat la rang de presedinte al Senatului. Intre multi altii, evident si Presedintele Traian Basescu. Care, brusc, se prabuseste. Se face moale si cade. Doamna Anastase urla. Nu-l atingeti. Dupa care vine echipa prezidentiala de medici. Care il reanima. Petrecerea continua. In foarte scurt timp, insa, dupa ce se risipesc aburii alcoolului, Presedintele isi face revizie generala. La Spitalul Militar Central. Slava Domnului, a iesit bine.
Unul dintre cei mai supusi dar si puternici lideri PDL locali, primarul Gheorghe Falca de Arad, demisioneaza brusc din PDL si trece nu se stie unde. De ce? Pentru ca socrul sau este numit, tot de catre PDL, candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Balamuc in "familie".
Iar la Cotroceni vanzoleala mare. Pleaca cel mai vechi consilier, o doamna specialista in Externe. Unde? Tot in Externe. De ce? Pentru ca i s-a pus o palarie pe cap. Palaria este un sociolog, care s-a mutat de la un lider politic la altul, in calitate de specialist in imagine. Pana la urma, a ajuns sa-i intocmeasca analize lui Fota. Stiti cine? Acel Fota care a introdus presa ca pericol pentru siguranta nationala intr-o strategie de aparare, care nu a mai vazut niciodata lumina Parlamentului. Iar Presedintele a descoperit ce? Ca respectivul Fota ii prezenta analizele ca fiind ale domniei sale. Asa ca si Fota a primit o palarie. Tot in persoana sociologului.
Comedia continua. Fota urmeaza si el sa plece. Unde? Poate la Aparare. Unde va semna ca primarul. La ordinul Presedintelui. Si ce va face atunci Oprea? Va pleca la Interne. De ce? Pentru ca vin alegerile.
Vedeti si dumneavoastra cam cu ce se indeletnicesc pacalicii regimul de forta in prag de an.