Politic Presedintele Organizatiei de Tineret a PD-L, Monica Iacob Ridzi, a anuntat ca o va sustine pe fiica presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, in cazul in care va candida pentru un post in Parlamentul Romaniei. "Daca Elena va candida, sigur ca eu o voi sustine. Deocamdata Organizatia de Tineret nu a stabilit lista cu persoanele, pe care le vom propune drept candidati la alegerile generale. Numele lor urmeaza a fi stabilite in urmatoarele zile. Fiecare trebuie sa vina cu diverse propuneri si proiecte eficiente", a afirmat europarlamentarul Monica Iacob Ridzi.
Dupa ce a devenit secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L, Elena Basescu va candida si pentru un post in Parlamentul Romaniei. Surse din conducerea PD-L sustineau, inca de saptamana trecuta, ca fiica presedintelui Romaniei, Traian Basescu, doreste sa devina deputat din partea filialei de Bucuresti a acestui partid. De altfel, Elena Basescu si-a exprimat aceasta dorinta inca din luna octombrie a anului 2007, inainte de a deveni secretar general al Organizatiei de Tineret.
Surse din conducerea Biroului Permanent al PD-L spun ca, fiica lui Traian Basescu va fi propusa, drept candidat, de catre Organizatia de Tineret, condusa de europarlamentarul Monica Iacob Ridzi - sustinuta pentru ocuparea acestei functii chiar de catre Elena Basescu.