HotNews informeaza: Probleme cu finantarea organizarii alegerilor la Baia Mare.
Organizarea alegerilor din Baia Mare in acest an a stat sub semnul intrebarii in anumite momente din cauza bugetului. Intrucat costul organizarii de alegeri locale nu a fost prevazut in bugetul initial pe 2011, la nivel local au aparut dispute intre putere si opozitie pe tema fondurilor care ar trebui alocate pentru alegeri. Dupa mai multe incercari nereusite de a gasi o solutie de finantare, Consiliul local Baia Mare a aprobat la finalul lunii aprilie finantarea organizarii alegerilor pentru functia de primar al municipiului din bugetul Serviciului Public de Ambient Urban, unitate subordonata primariei.
Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher (UDMR), a comunicat consilierilor locali ca suma necesara organizarii alegerilor partiale poate fi alocata din bugetul Serviciului Public de Ambient Urban de unde pot fi disponibilizati 183.000 de lei, fond creat ca urmare a deciziei de anulare a angajarii de personal sezonier, informeaza Agerpres.
"Am recalculat costurile alegerilor si s-a ajuns la concluzia ca este nevoie doar de 269.000 de lei pentru plata personalului si de alti 80.000 de lei pentru cheltuieli materiale, desi initial a fost vorba de 600.000 de lei pentru organizarea scrutinului", a spus primarul interimar al municipiului Baia Mare, Istvan Ludescher.
Hotararea privind alocarea banilor necesari scrutinului din 8 mai a fost votata de consilierii locali ai PSD, PNL si UDMR, iar cei ai PDL s-au abtinut.