Ministrul de interne, Dan Nica, a declarat ieri, dupa sedinta de guvern, ca a fost adoptata o ordonanta de urgenta in baza careia vor putea fi retrase permisele auto, daca exista „indicii temeinice“ ca acestea au fost obtinute prin fapte de coruptie.
„Ca urmare a cazului Pitesti, permisele care au fost obtinute prin savarsirea unor acte de coruptie vor fi retrase. Am adoptat in guvern o ordonanta de urgenta care prevede retragerea permiselor de conducere de autoritatea emitenta, in cazul in care exista o sesizare adresata instantei de judecata, iar aceasta stabileste, pe baza unor indicii temeinice, ca permisele au fost obtinute prin fapte de coruptie“, a spus Nica.
Ministrul a explicat ca „indicii temeinice“ inseamna „acte sau fapte prin care  procurorii au dispus trimiterea in judecata a titularului permisului si/sau a unor persoane din cadrul institutiilor emitente“.
„Celor 3.500 de persoane, care acum sunt identificate in aceasta situatie in cazul Pitesti, le vom retrage permisul de conducere. În acest fel, vom stopa acest carnagiu care exista pe sosele in urma unor accidente comise de persoane care au obtinut permisele in acest fel“, a adaugat Dan Nica.