Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, astazi, la Targu-Mures, ca ar vrea sa candideze la sefia partidului, dar numai in cazul in care Crin Antonescu castiga prezidentialele si functia rmne vacanta.
"Dupa ce va iesi presedinte al Romaniei, nu-mi ascund intentia, daca va exista un sprijin, de a candida la presedintia PNL, dar numai cu condiria ca domnul Crin Antonescu sa iasa presedinte al tarii si postul de presedinte al partidului sa ramana vacant", a declarat Orban. Acesta a spus ca toate speculatiile facute pe seama animozitatii dintre el si Crin Antonescu sunt false. "Eu sunt prieten cu Crin de 20 de ani, nu de 2-3 ani, de conjunctura. Eu am facut un pas inapoi si l-am sustinut pe Crin Antonescu la functia de presedinte al PNL. Mai mult, am sustinut ideea ca Antonescu sa fie candidatul PNL la alegerile prezidentiale", a afirmat vice-liderul liberal.
In alta ordine de idei, intrebat daca PNL are o oferta pentru UDMR, avand in vedere ca Marko Bela a afirmat ca Uniunea isi va pune candidat la presedintie si "in functie de oferta altor partide", Orban a spus ca nu exista niciun interes pentru UDMR, ci doar pentru electoratul maghiar.