Presedintele Comisiei de ancheta in cazul Udrea, deputatul PNL Ludovic Orban, a declarat, luni seara, ca ministrul Turismului poate formula la adresa sa oricate plangeri penale doreste si a subliniat ca prezenta la audierile din comisia parlamentara nu este facultativa.
Potrivit lui Orban, aparitia inregistrarii audio a discutiilor din comisie si toate declaratiile reperezentantilor PD-L reprezinta "un pretext pueril pentru a justifica neparticiparea la audierile de la comisie".
"Doamna Elena Udrea poate sa formuleze cate plangeri penale vrea la adresa mea", a mai spus Orban, referitor la faptul ca ministrul Turismului a anuntat ca a decis sa formuleze plangere penala impotriva fiecarui participant la discutia din comisia parlamentara de ancheta, a carei inregistrare a aparut in presa.
"In ceea ce ne priveste pe mine si colegii mei, suntem obligati sa facem lumina in ceea ce priveste modul in care au fost cheltuiti banii publici la Ministerul Turismului", a continuat Orban.
Deputatul PNL a spus ca nu este nicio noutate in anuntul ministrului PD-L, precizand ca Elena Udrea l-a amenintat cu plangerea penala inca de joia trecuta.
El a subliniat totodata ca prezenta la audieri nu este facultativa si ca este obligatia celui care este citat sa participe la audierile dintr-o comisie parlamentara.
Deputatul liberal a mentionat ca, in acest sens, comisia va uza de toate parghiile legale pentru a-i determina pe functionarii si conducatorii ministerului sa respecte cadrul legal.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, ca a decis sa formuleze plangere penala impotriva fiecarui participant la discutia din comisia parlamentara de ancheta, a carei inregistrare audio a aparut in presa.