Vicepresedintele Partidului Conservator Marius Marinescu a votat, duminica, la Liceul Jean Monnet, doar pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European, nu si pentru referendumul privind uninominalul. "Am votat impotriva saraciei, coruptiei, a mafiotilor, pentru competitivitate si responsabilitate", a precizat Marius Marinescu. Senatorul social-democrat Sorin Oprescu a votat, duminica, la Liceul Jean Monnet, doar pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European. El a precizat ca a votat "pentru mai bine" si ca nu a votat la referendumul pentru introducerea votului uninominal, in conditiile in care nu acest tip de vot este cel dorit de cetateni.
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a votat, duminica, la sectia 136 amenajata in incinta Colegiului National "Cantemir Voda" din Capitala. Tariceanu si-a exercitat doar votul pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European, nu si pe cel pentru referendumul privind introducerea votului uninominal.
Fostul prim-ministru Adrian Nastase a votat, duminica, la Liceul Jean Monnet din Capitala. Nastase a afirmat, la iesirea din cabina de vot, ca a votat pentru o Romanie europeana in care lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine. Fostul premier e explicat si de ce nu si-a exercitat dreptul de vot la referendumul privind votul uninominal. "Dezbaterea pe aceasta tema trebuia sa se faca altfel. Cred ca miza era alta, dar nu doresc sa fac politica aici", a mentionat Adrian Nastase.
Si Ludovic Orban si-a exercitat doar votul pentru europarlamentare, nu si pe cel pentru uninominal. "Am votat pentru cea mai buna lista", a afirmat Orban, la iesirea de la urne.
Ministrul Cristian David si-a exprimat doar votul pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European, insa nu si pe cel privind referendumul pentru introducerea votului uninominal.