Ludovic Orban si-a pus toata lumea in cap dupa ce a facut afirmatii despre ascensiunea politica a Ralucai Turcan, Elenei Udrea si Mioarei Mantale. Liberalii se delimiteaza de declaratiile lui Orban, iar mai multe organizatii de femei cer sanctionarea drastica a acestuia.
Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a precizat ieri ca deputatii liberali se delimiteaza de afirmatiile lui Ludovic Orban legate de "cariera" politica a celor trei. "Astfel de afirmatii nu fac parte din arsenalul nostru, nici chiar din cel al lui Ludovic Orban, un om politic respectabil, dar care de aceasta data a gresit", a aratat liderul grupului parlamentar liberal. El a sesizat insa ca nu s-a facut atata tam-tam atunci cand presedintele Traian Basescu a trimis-o pe fosta democrata Lavinia ßandru pe centura politicii.
Delimitarea liberalilor fata de afirmatiile lui Orban este palida fata de reactia femeilor de toate felurile.
Deputatul Lavinia ßandru sustine ca declaratiile liberalului Ludovic Orban la adresa femeilor care fac politica a generat "o solidaritate feminina in randul doamnelor din politica romaneasca".
"Am ajuns la concluzia ca avem un handicap fata de barbati, acela ca nu conteaza daca esti pregatit, daca ai calitati sa faci politica, daca esti competent, daca ai experienta necesara, pentru ca se pun in fata o serie de mentalitati deja invechite cu privire la faptul ca o femeie nu poate sa faca politica decat daca are un sot puternic, un amant sau un prieten sus-pus, care sa o ajute sa faca politica", a opinat Lavinia ßandru.
O replica dura vine din partea Organizatiei de femei a PD Mures, care cere demiterea lui Orban din toate functiile administrative. Intr-un comunicat, Organizatia de Femei a PD Mures condamna "limbajul mizerabil si indecent al liberalului Ludovic Orban la adresa colegelor de partid si de alianta".
La fel, numeroase femei prezente in viata publica romaneasca au semnat o nota de protest fata de declaratiile liderului organizatiei PNL Bucuresti, Ludovic Orban, apreciind ca denota o atitudine "profund misogina, discriminatorie si insultatoare". Protestatarele, la al caror demers au aderat si numerosi barbati, solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sanctionarea lui Ludovic Orban si, de asemenea, cer conducerii PNL sa-i retraga sprijinul politic.