Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca desemnarea ca premier a lui Liviu Negoita reprezinta "cantecul de lebada a lui Traian Basescu", ce "isi bate joc de romani".
Orban a mai mentionat ca liberalii nu vor participa la discutiile cu Liviu Negoita.
"Din acest moment, practic, nu mai avem cu cine sa discutam. Am crezut astazi, am avut o fractiune de secunda speranta ca actualului chirias de la Cotroceni ii pasa, macar tinand cont de posteritate, de cum va ramane in amintirea romanilor. Basescu este incapabil sa reprezinte Romania si sa inteleaga sperantele si nazuintele romanilor. In mod evident, nu avem ce sa discutam cu cetateanul Liviu Negoita", a spus liderul PNL, precizand ca partidul sau va vota impotriva unui Cabinet Negoita.
"Traian Basescu, impreuna cu camarila portocalie, premediteaza fraudarea alegerilor in Romania. Traian Basescu isi bate joc de romani, isi bate joc de democratia din Romania, isi bate joc de Constitutie si s-a transformat, din presedinte jucator, in presedinte trisor. Ii chemam pe toti romanii care tin la aceasta tara pe 22 noiembrie sa vina la vot si sa ne ajute sa scapam de aceasta calamitate de pe capul Romaniei. Astazi, din nou, chiriasul de la Cotroceni a demonstrat romanilor ca nu intelege problemele oamenilor, ca nu-i pasa de destinul Romaniei, ca nu-i pasa de modul in care traiesc romanii si a decis continuarea si agravarea crizei politice in aceeasi zi in care FMI a anuntat ca nu mai intentioneaza sa elibereze transa a doua", a continuat Orban criticile la adresa presedinterlui Basescu.
Expresia "Cantecul lebedei" = ultima opera sau manifestare (inainte de moarte) a unui mare creator sau interpret.