Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, in replica la interventia televizata a lui Traian Basescu, ca se astepta ca presedintele "sa fabrice ceva" impotriva sa, dar nu se astepta ca presedintele sa aiba "o atitudine atat de lamentabila".
Basescu a declarat miercuri seara, la B1 Tv, ca ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, "s-ar putea sa aiba surprize" de la justitie, fara a preciza la ce se refera. Basescu a mai spus ca ministrul liberal al Transporturilor "fugea ca un lacheu" cand omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a reclamat ca nu-i fusesera platite lucrarile efectuate si ca Orban ca "fugea cu telefonul la ureche" si cerea Administratiei Nationale a Drumurilor sa-i dea banii ca si cum alti constructori nu aveau de recuperat bani.
"Traian Basescu demonstreaza, in primul rand, ca a trecut ca gasca prin apa pe la Ministerul Transporturilor, pentru ca nu cunoaste numele institutiilor: nu se mai numeste Administratia Nationala a Drumurilor, ci Compania Nationala de Autostrazi", a declarat ministrul liberal. El a adaugat ca tot ce a spus Traian Basescu la adresa sa nu reprezinta decat "minciuni", care au ca obiectiv calomnierea sa, ca lider liberal. "Ma asteptam ca Basescu sa fabrice ceva impotriva mea, dar nu ma asteptam sa aiba o atitudine atat de lamentabila. Basescu nu poate vorbi de dreptate atat timp cat nu se pune la dispozitia justitiei in cazul casei din Mihaileanu sau a dosarului Flota, prin renuntarea la imunitatea prezidentiala", a adaugat Orban.
In acelasi timp, el a spus ca declaratiile lui Traian Basescu arata ca acesta fie detine informatii pe care nu ar trebui sa le detina, fie incearca "sa dea comenzi in direct la televizor" pentru a se fabrica dosare impotriva sa.
"Descrierea ipostazei referitoare la Umbrarescu este o minciuna. Totdeauna am tratat egal companiile. Spre deosebire de mine, Basescu si familia sa au primit foloase necuvenite de la constructorii cu care avea contracte si nu trebuie sa mai dau eu detalii despre casa care i-a fost pusa la dispozitie de Euroconstruct. Asadar, ma asteptam sa ma atace, dar credeam ca este un adversar serios, nu un manelist care canta dupa ureche", a conchis Ludovic Orban.