Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, dupa sedinta BPC, ca nu a existat nicio informare din partea liderului Calin Popescu Tariceanu cu privire la intalnirea pe care acesta ar fi avut-o, vineri seara, cu liderii PSD, precizand ca o astfel de intalnire nu a avut caracter oficial. "Nu a existat nicio discutie oficiala referitoare la aliante pre sau post electorale. Nu a existat niciun fel de discutie oficiala facuta in baza unui mandat cu formatiunile politice. Orice fel de discutie cu formatiunile politice se va face pe baza proiectelor de dezvoltare locala, in masura in care exista formatiuni politice care sprijina candidatii PNL", a declarat Ludovic Orban.
Intrebat daca PNL este de acord cu o alianta post-electorala cu PSD, Orban a spus ca liberalii vor face orice fel de colaborari la nivelul Consiliilor Judetene, locale sau municipale, cu acele forte politice care sprijina programul de dezvoltare al comunitatii locale. "Nu pot sa va dau un raspuns la aceasta intrebare, vom fi de acord sa facem orice fel de colaborari la nivelul consiliile judetene, municipale si locale cu acele forte politice care sprijina programele de dezvoltare ale comunitatilor locale si ale judetelor, pe care le sustin candidatii PNL in alegerile locale", a adaugat Orban.
El a mai spus ca PNL este deschis pentru negocieri cu fortele politice, care sunt dispuse sa sprijine proiectele de dezvoltare ale comunitatilor locale, indiferent din ce zona a spectrului politic provin acestea.
Liderul liberal a mai spus ca PNL are intalniri cu toate formatiunile politice, atat in plan local, cat si in plan national, discutii care au diferite subiecte.