Conferinta PNL Bucuresti l-a desemnat ieri pe Ludovic Orban, seful organizatiei municipale, drept candidat pentru functia de primar al Capitalei. Prezent la lucrarile conferintei, presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a facut apel la liberalii bucuresteni sa-l sprijine pe seful filialei, Ludovic Orban, sa devina si candiatul Aliantei D.A. la Primaria Capitalei.
Tariceanu a afirmat ieri, in cadrul Conferintei PNL Bucuresti, ca vacanta postului de primar general a “animat“ imediat posibilii competitori. “Este normal ca PNL sa desemneze un candidat cu sanse pentru Primaria Capitalei“, a mentionat Tariceanu.
El i-a avertizat pe liberali ca prin protocolul aliantei cu PD au anumite libertati, dar si anumite constrangeri.
“Alegerea noului primar al Capitalei nu va fi o cursa simpla“, a afirmat Tariceanu.
Potrivit lui Orban, pentru desemnarea candidatului Aliantei vor fi facute in Bucuresti patru sondaje, in urma carora va fi ales ori candidatul PNL, ori cel al PD.

Catarama vrea primar liberal

Tariceanu a mai sustinut ca PSD va cauta sa-si ia revansa, dupa esecurile electorale din 2004, si a sustinut ca Alianta trebuie sa desemneze un competitor cat mai puternic.
“Avem insa si restrictii. Parteneriatul cu PD se bazeaza pe un protocol care ne ofera si posibilitati, dar ne impune si limite. Acest protocol prevede ca Alianta sa desemneze candidatul cu cele mai bune rezultate, in urma unui sondaj de opinie realizat in Bucuresti“, a explicat Tariceanu.
Viorel Catarama, absent in ultima vreme de la tribuna politica, a luat cuvantul si a propus ca PNL sa-si desemneze un candidat la Primaria Generala chiar si in cazul in care Alianta va intra in alegeri cu un candidat al PD.
Propunerea lui Catarama a fost respinsa chiar de Ludovic Orban, care a declarat ca nu poate fi de acord cu aceasta idee, care pune sub semnul intrebarii colaborarea dintre cele doua partide.