Presedintele comisiei de ancheta in cazul Udrea, Ludovic Orban, a anuntat ca plenul comisiei a decis sa formuleze un punct distinct al raportului in care sa solicite urmarirea penala a ministrului Turismului, Elena Udrea, urmand ca astazi sa fie prezentat intreg raportul.
Raportul final va fi inaintat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care va decide daca este necesar si avizul Comisiei Juridice inainte ca raportul sa ajunga in Plenul Camerei Deputatilor. Orban a apreciat ca fiind vorba de un ministru care are si calitatea de deputat, acest raport va fi supus si analizei Comisei Juridice din Camera Deputatilor.
Minstrul Turismului, Elena Udrea, este acuzat de incalcarea prevederilor constitutionale, incalcarea legii ministeriale si de asemenea incalcarea regulamentului Camerei Deputatilor.
Elena Udrea a declarat in mai multe randuri, public, ca nu consimte la legalitatea acestei comisii si de aceea nu ii recunoaste autoritatea. Ea s-a prezentat de doua ori in fata comisiei de ancheta, dar a refuzat de fiecare data sa se supuna intrebarilor pe fond.