Inconstanta in ceea ce priveste declaratiile reprezentantilor PDL la conferinta de presa de ieri. In timp ce senatorul Mircea Matei sustine ca Oradea, municipiu condus de un liberal, a primit din partea Guvernului de aceeasi culoare politica doar trei lei pe cap de locuitor, colegul lui Octavian Bot sustine ca nu este normal ca banii sa fie distribuiti in localitati pe criterii politice.
Senatorul PDL Mircea Matei (foto) a impartit suma primita de Primaria Municipiului Oradea la ultima rectificare bugetara la numarul de locuitori.
A rezultat ca cetatenii unor localitati mult mai neinsemnate precum Vadu Crisului sau Salonta au primit de trei-patru ori mai multi bani decat oradenii. "Ultima rectificare electorala de buget ne arata clar ca Guvernul vorbeste despre orase, comune si sate ale lor si ale noastre. In timp ce 18 localitati care sunt conduse de primari PDL au primit de la Guvern doar 0 lei, localitatile conduse de primari PSD, PNL si UDMR au primit sume foarte mari. O exceptie, una nefericita, din pacate, pentru noi, este cea a municipiului Oradea care a primit de la Guvern foarte putini bani. Raportand sumele primite la numarul de locuitori, va pot spune ca Beiusul a primit 108,5 lei pe cap de locuitor, Alesdul 108 lei, Salonta 110 lei, Steiul 29 de lei, Vadu Crisului 138 de lei, iar Oradea, atentie!, doar 3 lei pe cap de locuitor. Concluziile va las pe dumneavoastra sa le trageti. Credeti ca nevoile celor din Salonta sau din Vadu Crisului sunt mai mari decat ale oradenilor, mai ales ca Oradea este cel mai mare oras condus de un penelist?", a declarat senatorul.
"Oradea nu e un oras de milogi"
Chiar daca oradenilor le revin foarte putini bani de la Guvern, candidatul PDL pentru colegiul 9 sustine ca modul in care isi fac campanie adversarii politici este degradant pentru oradeni. "Ma dezgusta acest mod de a face politica, pe relatii si prietenii. Primarii au obiceiul de a se lauda cu faptul ca Guvernul i-a ajutat in anumite situatii. Primaria oradeana nu trebuie sa ceara Guvernului nimic, ci acesta are datoria sa dea. Oradea nu e un oras de milogi", a declarat Octavian Bot.