Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a anuntat sambata ca va ataca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului sentinta Tribunalului Bacau, care l-a condamnat la plata unei amenzi penale de 20 de milioane de lei si a 100 de milioane de lei despagubiri morale in procesul intentat impotriva lui de Puiu Siru, vicepresedintele Aliantei Civice Vrancea.
“Sunt victima unui abuz inimaginabil fiindca, in cazul condamnarii mele,
s-au incalcat procedurile penale. Vicepresedintele Aliantei Civice m-a dat in judecata pentru calomnie, iar eu am fost condamnat pentru insulta, prin nerespectarea procedurilor de aplicare a Codului Penal. Este o hotarare nelegala, pe care o voi ataca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului“, a spus Oprisan.
Actiunea in judecata a fost declansata de Puiu Siru impotriva lui Oprisan in noiembrie 2003. El l-a acuzat pe Oprisan de calomnie, in urma unor declaratii de presa. Initial, procesul a inceput la o instanta de la Judecatoria Focsani, dupa care a fost stramutat la Bacau, la solicitarea lui Siru. Intr-o prima faza, judecatorii de la Judecatoria Bacau nu i-au dat castig de cauza lui Siru, pentru ca apoi, la 15 februarie, Tribunalul Bacau sa-l condamne pe Oprisan la plata unei amenzi penale de 20 de milioane de lei si a 100 de milioane de lei despagubiri morale.