Candidatul independent la functia de primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, ca exclude revenirea sa in PSD dupa alegeri. El a spus ca, dupa alegeri, intentioneaza sa lanseze o miscare sociala cu componente legate de educatie, invatamant, sanatate.
Pe de alta parte, Oprescu a caracterizat drept "tampenii interplanetare" ideile vehiculate conform carora el ar fi "mazeta, batul lui Basescu", apreciind ca astfel de mesaje sunt exprimate pentru a induce confuzie in randul alegatorilor.
Oprescu a respins aprecierile formulate de unii lideri PSD, precum Mircea Geoana si Adrian Nastase, ca prin candidatura sa se vor "canibaliza" voturile simpatizantilor social-democrati. "Nu este vorba de nicio canibalizare, asta este doar in mintea unora. Oamenii cunosc si prestatia mea, si prestatia lui Cristian Diaconescu si ceea ce doresc dansii, aia vor vota", a spus el.
"Nu stiu daca or fi blaturi sau nu or fi. Problema mea este: 'Daca or fi?' Din punctul meu de vedere, am constatat ipocrizia partidelor si a anumitor candidati, care au spus ca va fi o campanie pe programe, pe proiecte. Aiurea, nu intereseaza pe nimeni. Toata lumea se duce in zona in care se pot crea o serie de intelegeri", a mai spus Oprescu referindu-se la afirmatia presedintelui Traian Basescu privind impresia de blat pe care i-o da campania electorala.
De asemenea, Sorin Oprescu a respins si ipotezele conform carora respingerea candidaturii sale de catre BEM ar fi fost autoregizata, pentru a-si crea evenimente de imagine. "Cum poate sa creada cineva care ma cunoaste ca sunt un masochist, ca pot sa ma chinuiescu singur in Saptamana Mare, cu o serie de inventii de astea pe la BEM, pe la Tribunal?", a spus el.