Presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat joi ca declaratiile liderului filialei, Sorin Oprescu, privind o eventuala candidatura la conducerea partidului au fost interpretate in organizatie drept o dorinta a acestuia de a fi vicepresedinte in echipa lui Mircea Geoana. Vanghelie a sustinut ca Sorin Oprescu nu si-a manifestat niciodata fata de organizatia pe care o conduce intentia de a candida la sefia partidului.
"Afirmatia potrivit careia Oprescu ar dori functia de presedinte al partidului este una scoasa din context, pentru ca domnia sa nu a spus niciodata explicit ca doreste acest lucru. El a spus doar ca nu exclude posibilitatea de a candida", a afirmat Vanghelie.
Alegerile pentru functiile de conducere ale partidului ar trebui sa aiba loc in aprilie 2007, cand expira actualul mandat de doi ani al echipei conduse de Mircea Geoana.
Conducerea partidului nu a stabilit pana acum daca alegerile de la Congresul din 2007 se vor organiza potrivit normelor noului Statut, care urmeaza sa fie adoptat la Congresul extraordinar din 10 decembrie si care ar putea oficializa revenirea la un mandat de patru ani pentru functiile de conducere. (A.M.)