Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat ieri ca Polul Social nu este preconizat a fi o structura politica, ci un forum de dezbateri, asa cum a afirmat de mai multe ori si Ion Iliescu. Oprescu a spus ca membrii PSD, "in general si in particular", l-au crezut si il cred pe Iliescu, adaugand ca rolul Polului Social trebuie sa fie acela de a ajuta PSD "cu o dezbatere doctrinara de calitate". Senatorul PSD a adaugat ca "la 23 mai se va lansa un forum de dezbateri, si nu un partid politic". Referitor la vehiculatiile ca Polul Social va deveni un partid, el a dat asigurari ca Polul "nu va deveni nici un fel de partid", ci ca "este si va fi un forum de dezbateri". Totodata, Oprescu a precizat ca doar conducerea PSD poate decide daca pe viitor Polul Social va ajunge sa fie o structura politica, "de tipul unei coalitii de stanga", si a adaugat ca pot interveni probleme daca "se vor sesiza divergente majore intre PSD si respectiva constructie".
Pe de alta parte, liderul PSD Bucuresti a anuntat ca infiintarea Polului Social este "un demers constructiv", in masura in care "nimeni nu vorbeste de preluarea initiativei politice de stanga in afara si/sau in opozitie cu PSD".
El a conchis ca "activarea societatii civile de stanga este benefica in acest moment, problema constructiei unui alt partid de stanga nu se pune, cel putin din ceea ce a declarat pana in prezent Ion Iliescu". (N.N.)