Sorin Oprescu s-a aflat marti spre miercuri noaptea la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM), care a anulat cateva mii de semnaturi depuse de acesta pentru sustinerea candidaturii sale ca independent la Primaria Generala a Capitalei, procesul de validare a acestora fiind insa in desfaturare.
Sorin Oprescu a declarat, dupa expirarea termenului de depunere a candidaturilor, ca au fost validate de BEM un numar de 31.800 de semnaturi din cele pe care le-a despus, in timp ce 4-5 mii "au fost date deoparte" din cauza unor erori. El a explicat ca este vorba despre mici probleme, cum ar fi faptul ca semnatarii au trecut Codul Numeric Personal in loc de seria actului de identitate.
Conform senatorului, mai erau de verificat cateva mii de semnaturi depuse de el. Oprescu s-a declarat increzator ca decizia BEM ii va fi favorabila, in sensul acceptarii candidaturii sale.
Pretedintele BEM, Constantin Marino Marin, a declarat miercuri ca nu poate preciza numarul exact al semnaturilor sustinatorilor lui Sorin Oprescu invalidate, procesul de verificare a acestora fiind in curs.