Bogdan Tiberiu Iacob anunta pe Inpolitics o bomba jurnalistica sub titlul "Deputata Carmen Moldovan renunta la partidul lui Oprea".
Surpriza maxima: cu doar o zi inaintea congresului UNPR, partidul creat de fostii pesedisti si penelisti demisionari, deputata Carmen Moldovan, anuntata ca purtator de cuvant al formatiunii, se razgandeste si spune "pas".
Carmen Moldovan a decis sa nu mai participe la constructia Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, din motive pentru care nu le dezvaluie, deocamdata. Ea a confirmat informatia, pentru Inpolitics, precizand doar ca nu are de gand sa revina in PSD si nici sa se inscrie an PD-L, ramanand, cel putin deocamdata, cu statutul de parlamentar neafiliat politic. Prin plecarea deputatei de Buzau, partidul lui Gabriel Oprea ramane cu doar doi parlamentari femei, functia de purtator de cuvant devenind, de asemenea, vacanta.

Fosta jurnalista Mara Stefan, noua purtatoare de vorbe a UNPR

La nici o jumatate de ora dupa ce a fost instiintat de Carmen Moldovan in legatura cu forfaitul ei, Gabriel Oprea a si dat un comunicat prin care anunta presei noul purtator de cuvant al UNPR: Mara Stefan, fosta jurnalista la Adevarul si Privirea, fosta consiliera a lui Mircea Geoana in perioada in care era presedinte (2005 - 2010), ramasa fara functia de sefa a biroului de presa al PSD. Initial, mai-marele general tradator al UNPR hotarase sa o inscauneze pe fosta jurnalista Mara Stefan la sefia biroului de presa al MapN.