Lupta dintre PSD si ACD pentru ponderea pe lista comuna s-a reflectat prin intermediul sondajelor comandate. Pentru a negocia pe pozitii de forta, atat PSD cat si ACD si-au comandat sondaje de opinie. In mijlocul negocierilor dintre cele trei partide a aparut pe piata un sondaj comandat de Realitatea TV si efectuat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic, care cota PSD cu o intentie de vot de 38%, in timp ce, PNL avea 22,6% iar PC -1,3%.
Sondajul cota PSD cu 14 procente inaintea Aliantei PNL-PC, iar la capitolul incredere Crin Antonescu avea doar un procent in plus fata de liderul PSD, Victor Ponta 14%-13% , fapt care ii punea pe social-democrat in postura de a negocia pe pozitii de forta.
La doua zile diferenta, apare in replica: un nou sondaj, de aceasta data comandat de Antena3. Sondajul realizat de CCSB micsora considerabil distanta dintre PSD si PNL-PC . Potrivit acestuia, PSD e cotat cu 35%, secondat de PNL cu 27%, iar PC - 3%. Practic in sondajul comandat de Voiculescu diferenta era doar de 5 procente. Totdata, Crin Antonescu ar obtine pentru presedintia Romaniei 34% din sufragii, in timp ce Ponta doar 24%. Spre deosebire de sondajul comandat de Realitatea TV se marea considerabil diferenta procentuala intre Antonescu si Ponta.