HotNews informeaza: PSD si ACD (PNL+PC) au finalizat prima runda de negocieri in vederea constituirii opozitiei unite. Conform surselor Hotnews.ro, participarea PSD-PNL-PC pe liste comune la alegerile locale si parlamentare este principala problema la care nu s-a gasit o solutie. Liberalii si conservatorii au cerut paritate pe liste, in timp ce PSD doreste o pondere de 60 la 40 pentru nominalizarea candidatilor la parlamentare. Conform ultimelor informatii, social democratii ar fi dispusi sa renegocieze listele la locale daca obtin un procentaj mai mare la parlamentare.
In toiul negocierilor, PSD si ACD si-au comandat separat sondaje de opinie. Cifrele aruncate pe piata de sondajul comandat PSD il cota pe acesta cu 38 %, cu 14 procente inaintea PNL-PC. In replica, Voiculescu a comandat un sondaj in care Antonescu era inaintea lui Ponta cu 10 procente.
Negocierile pentru formarea aliantei PSD-PNL-PC s-au purtat intr-un cadru extrem de retrans, la discutii participand din partea PSD: Victor Ponta Adrian Nastase, PNL-Crin Antonescu, Radu Stroe si PC-Daniel Constantin, Dan Voiculescu.
Liderii celor trei formatiuni politice au fost extrem de rezervati in declaratii, evitand sa dea detalii despre ce s-a negociat. Discutiile preliminarii s-au finalizat iar conducerile celor trei partide vor prezenta membrilor in urmatoarea perioada variantele negociate.