GANDUL: Crin Antonescu este o LICHEA, si-a incheiat cariera politica
"O lichea si un om lipsit de substanta", il descrie Ion Iliescu pe Crin Antonescu, despre care sustine ca si-a incheiat cariera politica din cauza jocului pe care l-a facut la europarlamentare.
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a caracterizat pe liderul PNL, Crin Antonescu, drept o "lichea" a carei cariera politica s-a incheiat dupa scorul obtinut de liberali la europarlamentare.
"Este o lichea si un om lipsit de substanta si prezenta politica serioasa. Nu mai avea niciun fel de autoritate nici in partid, nici in societate. S-a angajat cu o mare responsabilitate pe un drum periculos. Si-a incheiat cariera politica Crin Antonescu. Absolut. Nu mai are credit nici in PNL, nici in societate. Cu aceasta a luat sfarsit drumul sau de om in politica", a declarat in exclusivitate pentru gandul Ion Iliescu, care a adaugat ca Antonescu este o dezamagire pentru el.
Liderul PSD si-a continuat atacul la adresa lui Crin Antonescu pe care l-a acuzat de inconsecventa, inconsistenta si lipsit de creier politic.
"Asa s-a manifestat si ca parlamentar, era un chiulangiu si un om care nu era deloc prezent . Intr-o vreme s-a creat cuplul Ponta - Crin care promitea si a fost o perioada buna pentru el . A dat cu piciorul acestei aliante si prin aceasta si-a demonstrat si inconsistenta si superficialitatea totala asa ca a primit ceea ce merita. Drumul lui in politica s-a incheiat", si-a continuat tirul Iliescu asupra lui Antonescu.
Iohannis o varianta superficiala pentru presedintie
Nici Klaus Iohannis, prim-vicepresedinte al PNL, nu este privit cu ochi mai buni de Ion Iliescu. Intrebat despre o posibila candidatura a acestuia la prezidentiale, presedintele de onoare al PSD nu ii da sanse acestuia in competitia pentru functia suprema in stat.
"Iohannis era o varianta superficiala, nu avea substanta ideea Iohannis candidat la prezidentiale. Nici vorba sa fie candidat la prezidentiale. E bun pentru Sibiu, mai departe lumea nu l-a vazut nu il cunostea si s-a dovedit fara consistenta", a spus pentru gandul Iliescu.
"Ponta are drumul deschis spre Cotroceni, va fi obligat sa candideze"
Ion Iliescu a laudat scorul obtinut de Alianta PSD - PC - UNPR la alegerile europarlamentare, afirmand ca este cel mai bun scor obtinut de stanga in Europa.
"Victor Ponta are drumul deschis spre candidatura la Cotroceni, ceea ce probabil nici nu ii prea convine. Va fi obligat sa mearga in cursa prezidentiala. Este omul cu cele mai multe sanse. S-a dovedit un om perseverent , a castigat rapid in experienta si aceasta confruntare deloc simpla a fost sa/l lanseze pentru cursa spre prezidentiala din toamna. Se anunta ca singurul candidat consistent din partea PSD, a stangii", a fost mesajul transmis de Ion Iliescu.
Iliescu: Basescu si Udrea, demagogie simpla si vulgara
Scorul de 6%, obtinut de PMP, la alegerile europarlamentare, l-au determinat pe Ion Iliescu sa spuna ca tot ce au facut acestia a fost o "scamatorie" care nu a avut succes.
"Domnul Basescu si doamna Udrea s-au dovedit niste aparitii episodice in viata noastra politica. Toata scamatoria lor a demonstrat inconsistenta oamenilor respectivi, demagogie simpla si vulgara", a adaugat presedintele de onoare al PSD.
"Ar fi riscant ca PNL sa fuzioneze cu PDL, sa joace cartea Udrea - Basescu"
Ion Iliescu afirma ca este "riscant" pentru PNL sa incerce o fuziune cu PDL, sa "joace pe cartea lui Basescu si Udrea".
"Cred ca mai sunt si oameni seriosi in PNL care sa gandeasca la o asemenea perspectiva si costurile ei. In privinta refacerii USL, totul tine de dezbaterea politica interna a PNL in urma acestei experiente, ar fi bine sa se gandeasca minti lucide. E un proces acum in PNL cum anume se debaraseaza de influenta nociva a lui Crin Antonescu", a declarat pentru gandul Ion Iliescu.