Primarul Medgidiei, democratul Dumitru Moinescu s-a aflat, in urma cu cateva zile, la sediul central al Partidului Democrat. Vizita acestuia nu a fost insa una iesita din comun - sustine Dumitru Moinescu, primarul declarand ca a discutat depre probleme organizatorice si despre alegerile europarlamentare, si in nici un caz despre conflictul pe care l-ar avea cu presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, deputatul Stelian Dutu. "Nu ma intereseaza subiectul. Am prea multa treaba sa il dau in judecata sau sa comentez prea multe. Comentariile sunt pentru clevetitori", a spus Moinescu, referindu-se la acuzatiile formulate de Dutu intr-o conferinta organizata saptamana trecuta la Camera Deputatilor, cand presedintele PD Constanta a spus despre primarul Medgidiei ca ar fi infractor.

Dumitru Moinescu a mai declarat si faptul ca nu a avut acea discutie "ca de la barbat la barbat" cu Stelian Dutu, asa cum isi propusese, pentru a lamuri situatia. Din cate a dat de inteles insa Moinescu, nici nu se mai asteapta ca Stelian Dutu sa-i raspunda "provocarii" si ca, oricum, este deja prea tarziu pentru explicatii. "Nu mai conteaza, eu am foarte multa treaba, chiar ieri (n.r. 12 martie a.c.) am organizat o dezbatere publica referitoare la problemele pe care masinile de mare tonaj le creeaza strazilor din Medgidia si mai ales caselor", a declarat democratul Moinescu. Acesta a mai adaugat faptul ca, desi recunoaste ca Lafarge este o societate care asigura 600 de locuri de munca pentru medgidieni si aduce bani la bugetul local, cetatenii sunt nemultumiti si nu mai sunt dispusi sa indure traficul infernal, care le pericliteaza siguranta.

"Oamenii vor sa dam afara din oras masinile care transporta ciment la Lafarge"

"Oamenii sunt disperati, li se crapa casele de la trepidatii si vor sa dam afara din oras masinile care transporta ciment la Lafarge. Va trebui sa gasesc o solutie pentru ca taxa la care ne gandisem pentru a reface drumurile a fost atacata in contencios de prefect. Asteptam decizia instantei si, evident, ne-am gandit si la solutia unui drum ocolitor. De fapt, un drum ocolitor a fost gandit din 2004, saptamana viitoare chiar este gata acest proiect, dar va dura trei ani de acum inainte pana la finalizarea lui" , a explicat Dumitru Moinescu. Legat tot de proiectele acestuia ca primar al municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu a mentionat si faptul ca planul urbanistic al viitorului parc industrial care se va construi la Medgidia este gata, si se spera ca lucrarile in vederea realizarii acestuia sa inceapa chiar din acest an. Revenind insa la problemele de partid, cu precizarea ca refuza, in continuare, sa comenteze atitudinea colegului democrat Stelian Dutu, Dumitru Moinescu a precizat, pentru "Replica": "Am auzit si eu despre Viorel Pana ca ar vrea sa revina in Partidul Democrat. N-are decat sa vina, si sa-l primeasca in partid cine vrea... Am sa prezint, daca se va pune in discutie revenirea lui in PD, si parerea mea, despre cum a ajutat, sau mai exact despre cum nu a ajutat el partidul". "Opinia mea este ca Viorel Pana, care a provocat crize majore in acest partid, nu are ce sa caute inapoi in PD!", a nuantat Dumitru Moinescu parerea sa despre o eventuala revenire in partid a fostului senator.