DeCeNews : CTP despre acuzatia de plagiat a lui Ponta: O lucratura pe fata a lui Basescu

Premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze daca se va dovedi vinovat de plagiat, a declarat Cristian Tudor Popescu. CTP a mai spus ca acuzatiile de plagiat aduse lui Ponta sunt "o lucratura pe fata" a presedintelui Traian Basescu.
"Domnul Ponta nu are dreptul sa spuna ca daca se dovedeste ca a gresit, atunci renunta la titlul de doctor. Nu, nu este vorba de asta. Este vorba ca, daca se dovedeste ca acesta este un furt intelectual, atunci trebuie sa sufere consecinte toti cei care i-au aprobat aceasta lucrare, incepand cu indrumatorul de lucrare si, de asemenea, dl. Ponta trebuie sa-si dea demisia din functia de prim-ministru. Pentru ca o persoana acuzata de furt intelectual nu poate sa functioneze... Ce credit moral mai are o asemenea persoana in functia de premier?", a aratat CTP la RTV.
In ceea ce priveste rolul lui Basescu in aparitia acuzatiilor de plagiat, jurnalistul a aratat ca este clar vorba de "o lucratura" a sefului statului.
"Traian Basescu nu se afla in spatele acestei afaceri de plagiat, Traian Basescu se afla in fata ei. Atitudinea domnului Basescu nu este de spate. Dansul a tinut cu cateva zile in urma sa se stie ca el i-o va trage domnului Ponta. A tinut sa ne faca cunoscut, a si insistat ca nu cumva unii dintre noi sa fie mai inceti la minti si sa nu retina. Doctor, doctor, doctor si a incheiat cu dottore, de vreo 7 ori. Este ca filajul ostentativ de la Securitate. (..). Basescu a dorit sa stie foarte clar ca el o s-o i-o faca. (...) Este o lucratura pe fata a dl Basescu, nici macar sub acoperire. Dar asta nu il scuza sub nici o forma pe Victor Ponta, atit prin atitudinea pe care a avut-o foarte diferita dimineata fata de cea de aseara", a conchis CTP.