Pentru prima data in istoria Constantei, un primar va semna un contract social-administrativ cu locuitorii orasului, prin care se obliga sa duca la indeplinire proiectele pe care le-a promovat in programul sau electoral si pentru care a fost, pana la urma, ales. Senatorul Dorel Constantin Onaca, candidat al PD-L pentru Primaria Constanta, a expus in premiera acest lucru cetatenilor din Kilometrul 4-5, una dintre cele mai vitregite zone ale orasului. Revenit in acest cartier pentru a doua oara in ultima luna, Onaca a avut un discurs de o duritate fara precedent impotriva mafiei locale, caracterizand actuala administratie ca o pata de rusine pe obrazul Constantei.

Senatorul Dorel Constantin Onaca si avocatul Ion Popescu, candidatii PD-L pentru Primaria Constanta, respectiv Consiliul Judetean, insotiti de candidatii pentru Consiliul Local Municipal, s-au intalnit luni cu locuitorii din zona Kilometrul 4- 5. Onaca si-a prezentat detaliat programul "Solidaritate pentru Constanta", infatisandu-le celor prezenti si primele sale impresii dupa intalnirile pe care le-a avut cu cetatenii orasului in ultimele 45 de zile: constantenii se plang, in unanimitatea lor, de infrastructura urbana, sistemul de taxe si impozite impovaratoare, birocratia excesiva, urbanismul sufocant si multe altele, acumulate in ultimii 8 ani de zile. Acesta a fost motivul pentru care Onaca a considerat ca anumite capitole si subcapitole din programul sau trebuie completate si reformulate, sesizand faptul ca realitatea din teren este mult mai grava decat pare la prima vedere. Senatorul a concluzionat, pe de alta parte, ca neincrederea constantenilor in politicienii aserviti intereselor unor grupuri restranse, de tip mafiot, printre care se numara si grupul care roieste in jurul actualei administratii locale a constituit o dominanta pe tot parcursul celor 45 de zile cat au durat intalnirile de informare.

Onaca: "De Nicusor Constantinescu a ras o tara intreaga, vazandu-l buimac de bautura, intr-o postura dezonoranta si dezgustatoare"

"Constantenii nu mai au incredere in primarul care a uitat pe unde se intra in primarie, constantenii nu mai au incredere in Nicusor Constantinescu, cel de care a ras o tara intreaga, vazandu-l pe posturile nationale de televiziune buimac de bautura, intr-o postura dezonoranta si dezgustatoare, adormit la volanul masinii intr-o intersectie a Constantei, pazit de politistii de la circulatie. Politistii cu pricina au fost deferiti organelor specializate de cercetare, Nicusor Constantinescu a ramas in continuare, sa-i fie somnul lin si sticla cu bautura aproape, un simbol al rusinii pe obrazul Constantei, la sefia Consiliului Judetean! Este lesne de inteles neincrederea dumneavoastra in toti cei care va prezinta sforaitoare oferte populiste din care transpar clar interesele de inavutire!". Candidatul PD-L le-a amintit celor prezenti ca spre deosebire de actualul primar, el nu a oferit mici si bere, preferand sa ofere respect, consideratie si demnitate. "Eu nu v-am oferit mici si bere, eu va ofer respect, consideratie si demnitate tuturor, eu ma ofer pe mine insumi, va ofer alternativa programului meu de administrare", a declarat Onaca, dupa care a lansat, in premiera, ideea parafarii unui contract scris intre primar si locuitorii orasului. "Va ofer ceva ce nimeni pana acum nu v-a oferit, va ofer increderea, siguranta si certitudinea, materializate prin parafarea unui Contract social-administrativ, incheiat intre mine, in calitate de primar ales si dumneavoastra, adevaratii proprietari ai orasului", le-a spus Onaca oamenilor prezenti la intalnire.

"Noi vom fi administratorii averii dumneavoastra, nu tagma jefuitorilor!"

Senatorul Onaca le-a spus locuitorilor ca intelegerea va fi semnata atat de primar, cat si de consilierii locali, acesta fiind primul astfel de contract semnat in istoria Constantei. Onaca le-a reamintit si celalalt instrument de control permanent al constantenilor asupra administratiei locale, si anume Consiliul Consultativ al Cetatenilor, ce va functiona pe langa Primaria Constanta, la care se vor adauga si Comitetele Consultative de Cartier, pentru ca "acoperirea" si responsabilizarea sa fie totale. "Nimic nu se va mai construi in Constanta fara acordul liber exprimat al cetatenilor! Cine stie mai bine decat dumneavoastra ce nevoi si ce necazuri aveti? Rolul nostru, al viitoarei administratii locale este sa va prezentam proiecte, dumneavoastra sa le aprobati iar noi, primaria, sa trecem la munca! Noi vom fi administratorii averii dumneavoastra, nicidecum tagma jefuitorilor! Constanta are nevoie sa-si recapete increderea in ea insasi. Usile Primariei vor fi deschise in permanenta constantenilor si va asigur de tot respectul pe care PD-L il acorda Constantei si constantenilor!", a mai spus Onaca, indemnandu-i pe oameni sa nu-si iroseasca voturile pe alte partide si sa voteze PD-L pe toate cele 4 buletine de vot pe care le vor primi la 1 iunie.