Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, marti, la sediul PNL, ca PNL sustine in continuare varianta uui guevrn cu Tariceanu premier, aratand ca daca se va forma o alta majoritate, in jurul altui program, liberalii nu vor ezita sa treaca in Opozitie. "PNL asteapta deocamdata rezultatul alegerilor, vom vedea cine sunt parlamentarii noi si de indata ce vom avea aceste rezultate ne vom intruni in aceasta dupa-amiaza, pentru a decide cum vom proceda mai departe. Pozitia PNL, pe care am anuntat-o deja, este aceea de a construi un progam de guvernare in jurul planului de relansare a cresterii economice -Tariceanu si de a conduce aceasta majoritate guvernamentala", a sustinut Bogdan Olteanu.
Intrebat daca asta inseamna ca liberalii nu vor renunta la propunerea ca Tariceanu sa fie in continuare premier, Olteanu a spus ca e normal ca cel care propune programul de guvernare sa-l puna si in aplicare, precizand ca PNL nu ezita sa treaca in Opozitie, in cazul in care negocierile esueaza. "Daca se va forma o majoritate in jurul programului de guvernare si de relansare economica al PNL este normal ca PNL sa conduca acea guvernare iar primul-ministru sa fie dat de PNL. Daca se va forma o majoritate in jurul altui program, sigur cel care a elaborat programul si il asuma, va conduce guvernarea, nu o sa avem o ezitare sa trecem si in Opozitie daca nu vom putea forma o majoritate", a afirmat liberalul.
Intrebat daca a existat pana acum vreo intalnire cu vreunul din cele doua partide, Olteanu a infirmat acest lucru, dar a adaugat ca au fost probabil intalniri informale ale unor colegi."Deocamdata nu avem si nici nu am avut vreo intalnire, pana la BPC-ul din aceasta dupa-amiaza", a spus coordnatorul politici al campaniei liberalilor.
Intrebat daca liberalii vor forma doua echipe de negociere, una pentru PSD, alta pentru PDL, liberalul a mentionat ca PNL va avea o singura echipa de negociere."Nici vorba. Suntem oameni seriosi. Vom avea o singura echipa de discutii. Ea va fi desemnata de premierul Tariceanu si condusa de el pentru ca el este conducatorul partidului", a apreciat Bogdan Olteanu.