Noul presedinte al deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a carui numire oficiala se publica in acel moment in "Monitorul Oficial", a avut ieri prima sa intalnire informala cu presa in biroul care pana joia trecuta i-a apartinut social-democratului Adrian Nastase. Dupa cateva balbaieli organizatorice de genul "va fi conferinta sau intalnire informala", "va fi la ora 13.00" sau "va fi dupa ce se va termina sedinta din plen, tanarul lider al deputatilor a spus ca a dedicat aceasta intalnire problemelor pe care le are Camerea Deputatilor in relatia cu mass-media sau in ceea ce priveste modul de functionare. El a afirmat ca a stabilit cu Adrian Nastase ca predarea oficiala a stafetei biroului sa se faca cel mai probabil in aceasta dimineata si ca zilele acestea va face o conferinta de presa oficiala in care isi va prezenta strategia pe care o va aplica in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor.
Totodata, Olteanu a anuntat ca va efectua vizite in teritoriu pentru a vedea care este situatia in afara birourilor parlamentare si ca primele judete tintite sunt Clujul, Aradul si Zalaul. Pe de alta parte, fostul ministru pentru relatia cu Parlamentul a conchis ca este "primul presedinte care nu a fost marcat de perioada comunismului" si a subliniat ca nu "isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce a facut bunica lui in timpul fostului regim".

Fara sepepisti acasa

Olteanu a declarat ca nu i-au placut tablourile pe care le-a gasit in birou si a rugat sa fie scoase. "Prefer, ca gen, o linie mai moderna", a explicat Bogdan Olteanu. El a aratat ca mobilierul pe care l-a gasit este cel de pe timpul presedintiei lui Ion Diaconescu. "In vremea in care statea Adrian Nastase aici, exista un alt mobilier", a spus Olteanu.
Noul presedinte al Camerei si-ar dori sa mai schimbe unele lucruri, in functie de resursele financiare. De exemplu, i-ar fi placut ca masa de birou sa fie mai simpla, ca "o scandura" si ar vrea mai multe plante in noul sau cabinet.
Cu privire la masina si la sepepisti, Bogdan Olteanu a declarat ca habar nu are daca autovehiculul pe care-l va primi " a fost al lui Nastase" si daca va avea aceeasi oameni pentru paza. El a explicat ca i s-a spus ca va primi o masina, dar ca deocamdata nu stie despre ce este vorba. Mai mult, Olteanu a anuntat ca a renuntat la "paza casei" sale, deoarece este vecin cu procurorul general Ilie Botos, la persoana care trebuia sa-i pazeasca biroul si intentioneaza sa scape si de masina care ar trebui sa o urmareasca pe a sa. El a afirmat ca luni a folosit tot masina sa de ministru demisionar.
Olteanu a vorbit si despre consilierii pe care-i va avea, precizand ca fostul presedinte al Camerei beneficia de opt consilieri. Unii dintre acestia vor lucra cu Nastase, altii isi vor cauta de lucru. "O sa-mi aduc cativa dintre colaboratorii pe care i-am avut la minister", a precizat Bogdan Olteanu.