Coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat luni la finalul sedintei BPC, ca, potrivit Constitutiei, data alegerilor poate sa fie fixata pe 23 sau 30 noiembrie, mentionand ca Emil Boc nu ar trebui sa aiba emotii ca Executivul va stabili "cine stie cand" data alegerilor.
"Data pentru ziua alegerilor este foarte usor de avansat, pentru ca prevederile constitutionale, pentru cei care le cunosc din lumea politica, sunt cat se poate de clare, pentru cei care nu le cunosc, ca dl. Boc, o sa le clarific eu, ca sa nu aiba emotii ca Guvernul poate sa stabileasca cine stie cand data alegerilor. Potrivit Constitutiei, data alegerilor poate fi fie pe 23 noiembrie, fie pe 30 noiembrie si va fi anuntata in timp util", a sustinut Bogdan Olteanu.
Presedintele PDL, Emil Boc, a cerut, duminica, Guvernului, un angajament ferm privind organizarea, la termen, si pe baza votului uninominal, a alegerilor parlamentare, si de a infirma suspiciunile privind amanarea alegerilor sau a votului uninominal.
"Cerem Guvernului sa fixeze data alegerilor, si imediat, in 20 iulie, cand expira termnul pentru trasarea circumscriptiilor electorale, sa adopte hotararea de Guvern pentru delimitarea colegiilor electorale, in cadrul carora vor avea loc alegerile uninominale din aceasta toamna", a declarat Emil Boc. El a precizat ca solicita "acest angajament din partea Executivului, pentru a infirma orice suspiciune, iar Guvernul are in primul rand datoria sa infirme faptul ca exista partide politice care ar dori fie amanarea alegerilor fie renuntarea la votul uninominal".