Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteaanu, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu s-a intalnit cu liderii PDL, printre care si candidatul formatiunii la Primaria Capitalei, pentru a discuta "ultimele elemente ale blatului cu PSD". "Probabil ca Basescu s-a dus sa discute cu liderii PDL ultimele elemente ale blatului cu PSD, blat care se vede in toate aranjamentele pe care le fac in tara, prin Mures, prin Satu Mare, unde au candidati comuni, prin Maramures unde sustin candidati comuni, sau prin Vrancea pe unde Ioana Basescu se intalneste cu Oprisan prin restaurante ca sa negocieze sustinerea acestuia de catre PDL", a afirmat Bogdan Olteanu.
Olteanu a adaugat ca blatul de acum este continuarea blatului pe care Traian Basescu tocmai l-a recunoscut si pe care l-a facut in anul 2000 cu Sorin Oprescu, cand a doua zi dupa ce a castigat voturile bucurestenilor i-a delegat toate competentele lui Sorin Oprescu.
Referindu-se la faptul ca seful statului s-a intalnit, duminica, in campanie, cu liderii PDL, Olteanu a spus ca "nu scrie nicaieri in Constitutie ca presedintele nu are voie sa bea cu prietenii lui".
Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la iesirea de la un restaurant unde s-a intalnit cu Vasile Blaga, Adriean Videanu si Liviu Negoita, ca a discutat despre blaturile in campania electorala, apreciind ca "cel mai odios blat" este cel facut de liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu, facand referire la modul in care PSD a trimis doi candidati pentru functia de primar general al Capitalei.