Alianta continua demersurile pentru schimbarea Regulamentului Camerei Depuatilor. Iar in cazul in care vor reusi, liberalii si-au pregatit si eventualul inlocuitor pentru Adrian Nastase, actualului presedinte al Camerei. Uniti in intentia schimbarii lui Nastase, posibilul succesor nu a fost tocmai usor de desemnat. Aceasta pentru ca la mijloc s-au aflat mai multi candidati liberali, interese liberale, dar si interese democrate. Si, sa nu uitam, interesul presedintelui Traian Basescu, despre care s-a spus ca sufla-n panzele candidatei Mona Musca.
N-a fost sa fie Mona Musca si n-a fost sa fie pe placul Cotroceniului. Dar n-a fost sa fie nici Dan Radu Rusanu, liberalul pe care partidul parea pregatit, la un moment dat, sa il prezinte drept viitorul presedinte al Camerei Deputatilor. Pentru a impaca intr-un fel si capra si varza, dar si pentru a rasuci putin cutitul in orgoliul locatarului de la Cotroceni, liberalii l-au desemnat pe Bogdan Olteanu, ministrul cu relatia cu Parlamentul, drept inlocuitorul lui Adrian Nastase, daca se va reusi schimbarea Regulamentului si, evident, al actualului presedinte al Camerei Deputatilor.
Cu tot sprijinul de la Cotroceni, Mona Musca a pierdut lupta

Vestea alegerii lui Bogdan Olteanu a dat-o Eugen Nicolaescu, care a precizat ca alegerea liberala a venit ca urmare a votului secret dat de Conducerea partidului. Insa, chiar de saptamana trecuta, s-a vehiculat ca, intr-un final, dintre atatea variante si lupte mute date intre sustinatorii lui Dan Radu Rusanu, Titus Gheorghiof si Mona Musca, castiga un al patrulea: Bogdan Olteanu. Ramane de vazut acum ce va face Mona Musca, cea care a amenintat ca in cazul in care nu i se da functia promisa - cea de presedinte al Camerei Deputatilor - isi va strange catrafusele si va pleca la PD. Acolo unde, se aude inca de pe acum, Mona Musca are apele deja aranjate chiar de… presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acelasi presedinte care chiar declara, pentru prima data in mod fatis, si chiar inainte ca liberalii sa-si exprime optiunea, ca ar prefera ca Mona Musca sa fie succesoarea lui Adrian Nastase la Camera Deputatilor.