Comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, va vizita Bucurestiul la 13 octombrie 2005. Aceasta vizita are loc intr-un moment important al relatiilor dintre Romania si UE, cu mai putin de doua saptamani inainte de publicarea raportului de monitorizare a progreselor Romaniei in procesul de aderare.
Agenda de discutii se va concentra pe angajamentele luate in timpul procesului de negociere, precum si pe indeplinirea lor la timp pentru aderarea la Uniunea Europeana la data stabilita, 1 ianuarie 2007.
Comisarul european se va intalni cu presedintele Traian Basescu, cu primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, cu ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu, cu ministrul Integrarii Europene Anca Boagiu, cu ministrul Justitiei Monica Macovei, cu ministrul de Interne Vasile Blaga si cu ministrul Finantelor Sebastian Vladescu. Oficialul european va purta discutii si cu Mircea Geoana, presedintele PSD, si va tine un discurs in cadrul unui seminar dedicat Agendei Lisabona, organizat de Presedintia Britanica a UE si de Guvernul Romaniei. (C.A.)