In USL s-a decis: candidatul comun in lupta pentru fotoliul de primar al Craiovei va fi din partea PSD, iar cele mai mari sanse de a se confrunta cu Antonie Solomon le are Lia Olguta Vasilescu
Apartenenta politica a candidatului USL pentru Primaria Craiova nu mai e un mister. Cel care il va infrunta pe Antonie Solomon in lupta pentru fotoliul de primar al municipiului va fi membru PSD. Dezvaluirea a fost facuta mai mult dintr-o greseala de presedintele PC, Daniel Constantin, la conferinta de presa comuna sustinuta ieri, la Craiova, impreuna cu presedintele PSD, Victor Ponta, si vicepresedintele PNL (si presedinte al PNL Dolj), Mihai Voicu.

PSD, castigator detasat la consiliul judetean

In conferinta de presa de ieri, Ponta a prezentat cateva dintre rezultatele sondajului de opinie efectuat de PSD in judetul Dolj cu privire la optiunile electoratului la alegerile locale si parlamentare. Potrivit acestui sondaj, 75% dintre doljeni ar vota la scrutinul parlamentar cu USL, in timp ce PDL ar lua doar 12% din voturi, urmat de Partidul Poporului cu 9% si UNPR cu doar 2%. "Cred ca vom putea sa obtinem in acest judet toate cele 15 colegii - zece de deputati si cinci de senatori", a spus Ponta.
Si la votul pentru Consiliul Judetean Dolj, USL ar castiga detasat, cu 77% din sufragii, urmat la mare distanta de PDL, cu doar 11% din voturi, si de Partidul Poporului, cu 9% din optiunile electoratului.
Victoria PSD ar fi si mai clara in lupta pentru sefia Consiliului Judetean (CJ) Dolj, unde actualul presedinte al CJ, Ion Prioteasa (care este si presedinte al PSD Dolj), ar castiga cu 81% din voturi, fata de potentialul sau contracandidat din partea PDL - actualul prefect de Dolj, Nicolae Giugea - care ar primi doar 12% din voturi.
Victor Ponta nu a dorit sa prezinte si rezultatele sondajului cu privire la Primaria si Consiliul Local Craiova, sustinand ca "am prezentat si noi rezultatele care ne sunt favorabile".

Olguta Vasilescu, preferata pesedistilor

Luand cuvantul, presedintele PC, Daniel Constantin, a divulgat marele secret al coalitiei de opozitie. "Saptamana trecuta s-au desemnat candidatii Uniunii Social Liberale in municipiile resedinta de judet, acolo unde vom avea candidaturi comune. Eu am tinut foarte mult ca domnul Gust sa fie candidat la Primaria Craiova din partea Partidului Conservator. Am inteles insa foarte bine ratiunile care au stat la desemnarea pentru aceasta candidatura a unui reprezentant al Partidului Social-Democrat. Ca atare, azi (ieri - n.r.) suntem aici pentru a sustine candidatura PSD pentru Primaria Craiova", a spus liderul PC.
Daca se stie culoarea candidatului USL, identitatea celui care se va confrunta cu Antonie Solomon ramane inca un mister. Victor Ponta, presedintele PSD, a evitat sa spuna in mod direct numele candidatului. A mentionat insa cu greu ca pesedistul cel mai bine plasat in sondajele pentru Primaria Craiova este senatoarea Lia Olguta Vasilescu.
"Eu, personal, care o cunosc de mult timp pe Olguta, cred ca ar face cu succes fata unei confruntari electorale cu domnul Solomon", a declarat Ponta.

Si totusi...

Surse din cadrul PSD sustin insa ca, in cazul cuplarii alegerilor generale cu cele locale, Olguta Vasilescu nu ar accepta sa intre in lupta pentru Primaria Craiova, lupta pe care are mari sanse sa o piarda, in conditiile in care este aproape sigura ca isi va recastiga un loc in parlament. Intr-o asemenea situatie, PSD ar trebui sa-si pregateasca un alt candidat pentru Primaria Craiova, eventual pe cel care a ocupat locul doi in sondajul comandat de PSD. Reprezentantii acestui partid au refuzat sa spuna insa cine a fost al doilea pesedist in sondajele interne. "Poate ca nu-l vom alege pe al doilea, ci pe al treilea sau al patrulea. Aceasta este o decizie interna si e prea devreme pentru a pronunta nume", a spus presedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.