Senatorul Augustin Mitu a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai sef din tara?", pe care o puteti citi in continuare.

Atunci cand ii convine, Traian Basescu este presedintele tuturor romanilor, "seful" statului, asa cum ii place sa se autonumeasca, cuprins fiind de cultul personalitati si de un narcisism exacerbat al puterii. In astfel de momente, ii place sa iasa foarte des, daca se poate zilnic, la televizor de unde ne imparte perle de intelepciune si ne preda lectii din domenii cat mai variate, la toate, evident, fiind maestru.
In restul timpului, Traian Basescu trage din greu, cu manecile suflecate dincolo de cot pentru a urni caruta politica a unui partid pe care l-a dat spre buna crestere politicienei de renume mondial Elena Udrea.
Daca Traian Basescu nu ar fi - inca! - presedintele Romaniei, planurile lui, experimentele politice de laborator si cadourile mai mult sau mai putin politice oferite doamnelor aflate in gratii nu ar conta absolut deloc si nimeni nu si-ar pierde vremea cu un asemenea individ.
Dar Traian Basescu este presedintele Romaniei si din aceasta postura isi permite sa ne considere si sa ne trateze pe toti drept niste gugumani care inghit pe nemestecate gogosile sale aburinde a caror glazura reprezinta Constitutia, "nimic" altceva decat legea fundamentala a oricarui stat de drept, interpretata dupa bunul sau plac.
Astfel, domnul Basescu isi permite sa declare public, cu cinism nemasurat, fara nicio urma de respect fata de nimeni din acest popor si cu degajarea stapanului de sclavi ca e ocupat pana peste cap cu Partidul Miscarea Populara, care, evident, e cand fundatie, cand partid, cand orice altceva ii convine domniei sale.
In tot acest timp, noi ar trebui sa urmarim cu ochii inlacrimati de emotie, cu aprobare neconditionata si cu admiratie eforturile presedintelui Romaniei care in tot ceea ce face si declara nu are decat un singur plan: campania electorala pe care o conduce si pentru care este capabil de orice.
Domnule Traian Basescu, v-ati permis mult prea mult sa considerati poporul roman prost, neajutorat si la dispozitia planurilor dumneavoastra! Ceea ce faceti nu este numai extrem de transparent, dar si injositor pentru noi toti, iar, prin vocea dumneavoastra, orice concept nobil se perverteste.
Da, stim cu totii ca masura va lipseste in toate, dar ma folosesc de aceasta ocazie pentru a va transmite public in numele meu si al celor pe care ii reprezint in Parlamentul Romaniei ca, daca telecomanda ne poate ajuta sa schimbam canelele tv la care apareti cu obstinatie, din nefericire, ea nu ne poate fi utila si in ceea ce priveste "fotoliul" prezidential, motiv pentru care, va rugam mult sa va adresati exclusiv celor care va mai cred. Si cum, cu siguranta, nimeni dintre romani nu o mai face, cred ca oglinda va ramane singurul ascultator de nadejde.