Blogul lui Constantin Gheorghe: O poveste cu Gogu Pintenogu
Gogu Pintenogu, despre care este povestea noastra, fu si el la inceput un popotar pe undeva, pe la o obscura unitate a Fratiei Mundirelor Albastre. Dar avand el pile la Imparatul Portocaliu, ajunse mare sef pe la aceleasi Mundire, unde se ocupa de culegerea de informatii si de aprobarea mitingurilor in capitala Imparatului Portocaliu. Si se credea Gogu Pintenogu pe cai mari, incat ajunsese sa nu-i mai pese de legi, regulamente, si se pupa pe fata cu partidul Imparatului Portocaliu, desi faptul ca era ofiter nu-i permitea sa faca politica.
Si veni mare zavera in cetate, drept pentru care Mundirele lui Gogu Pintenogu fura chemate sa faca ordine in Piata Miracolelor. Doar ca ordinea Pintenogului semana a ciomageala pura si simpla. Mai mult, Imparatia Portocalie fiind si ea in Epoca de Aur a Tehnologiei, asta atrase atentia Ciclopilor cu Pixeli Multi in Frunte, si unei specii de muste curioase, Gaozaurus Medias Electronicus(iertata fie latina aproximativa a povestitorului, care are scuza ca a facut liceul la real!). Care il prinsera pe Gogu Pintenogu in curtea partidului Imparatului Portocaliu.
Acum vine partea ciudata a povestii. De Gogu Pintenogu nu auzise nici dracu pana la momentul Marii Batalii cu cetele de Huliganus Huliganus. O batalie in care nimeni nu intelegea care sunt baietii buni si care sunt baietii rai. Si un spectator curios l-a facut vedeta pe Gogu al nostru.
Acum am uitat sa va spun ca Imparatia Portocalie avea vreo sapte servicii secrete. Si cel putin unul dintre ele si-a varat coada in ghiveciul asta, punand reflectoarele mustelor Gaozaurus Medias Electronicus pe Gogu. Si curgeau informatiile despre Pintenogul nostru la televiziuni, de parca atat ar fi asteptat "sursele".
Acum, daca va asteptati ca Gogu Pintenogu sa primeasca o laba dupa ceafa si un sut in cur, si sa fie scos cu lautari din Fratia Mundirelor Albastre, ei bine, inseamna ca nu cunoasteti Imparatia Portocalie. Gogu va fi avansat, pentru ca si-a facut datoria fata de partid, pentru ca statul nu mai conteaza. Aia invinetiti de bastoanele Fratiei Mundirelor Albastre raman cu vanataile, si cu banii luati. Iar Imparatul Portocaliu poate dormi linistit. Febra protestatara a scazut, Mundirele Albastre fiind o aspirina eficienta si cu efect rapid. Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa!
A, am uitat sa va spun ce s-a intamplat cu cei care l-au facut celebru pe Gogu Pintenogu. Ei au aratat o pisica. Cui si de ce vom afla doar dupa cincizeci de ani, cand se desecretizeaza informatiile din dosarele multelor servicii secrete din Imparatie. Dar niste baieti cu vechi state de serviciu in breasla Cooperativei Ochiul si Timpanul ne soptesc ca e doar un avertisment dat Fratiei Mundirelor Albastre, care au inceput sa branconeze pe teritoriul lor. Asa ceva nu se uita si nu se iarta.