Alegerile in cele 18 sectii de votare din GalatI, unde s-au constatat fraude, si in alte cateva sectii din judet, nu vor fi reluate. Biroul Electoral Central a respins toate contestatiile, iar BEJ a dat la tiparit buletinele de vot pentru turul al doilea.

Muntele de contestatii depuse de partidele politice si candidatii independenti nu a avut niciun efect asupra rezultatelor finale inregistrate in primul tur al alegerilor locale din judetul nostru.

Biroul Electoral Central (BEC) le-a respins rand pe rand pe toate, desi procedura, cel putin in unele cazuri, s-a respectat intocmai. Este cazul candidatului independent la functia de primar al municipiului Galati, Corneliu Mangalea, care a depus, prin reprezentantii sai, intampinari la toate sectiile de votare cu probleme din Galati in timpul procesului de votare si apoi contestatii la Biroul Electoral Municipal pana la momentul centralizarii voturilor, vizand fraudele constatate la 18 sectii de votare din oras.

Decizia BEC este cel putin bizara, in conditiile in care in alte cazuri, cum s-a intamplat la Stefanesti, probele aduse pentru repetarea alegerilor erau mai putin convingatoare. Este suficient sa amintim doar de cele 30 de persoane cercetate de Politia din Galati si de dosarele penale intocmite pentru incalcarea legii electorale.



Au incercat pana in ultimul moment



In ciuda zidului de care s-au lovit la Biroul Electoral Central, formatiunile politice din Galati au continuat sa faca sesizari la Biroul Electoral Judetean si Biroul Electoral Municipal pana vinerea trecuta. Conform Legii nr. 67/2004, contestatiile puteau fi depuse cel mult pana la data centralizarii voturilor, dar nu s-a mai tinut cont de nimic. In final nu a mai contat ca au fost depuse in termen sau nu. Toate contestatiile au fost respinse fara drept de apel.

"Biroul Electoral Central a validat rezultatele sI a dat unda verde pentru turul al doilea. Am demarat deja procedura de tiparire a buletinelor de vot sI am dat bun de tipar", ne-a declarat presedintele Biroului Electoral Judetean, judecatorul Eugen Mortu. Asadar, pe 15 iunie, in judetul nostrum, se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale in 37 de circumscriptii electorale: doua in municipiile Galati si Tecuci, una in orasul Tg. Bujor si 34 in comune. In cele 37 de circumscriptii vor functiona 318 sectii de votare, fata de 400 cate au fost in primul tur, cele mai multe in Galati si Tecuci.